Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Marea Britanie, în căutarea unei persoane care a adus în ţară varianta braziliană a SARS-CoV-2: va fi lansată o campanie de 'testare extinsă'

UK Marea Britanie

Autorităţile britanice au lansat luni un apel pentru a găsi o persoană care a adus în Regatul Unit varianta de coronavirus detectată în Brazilia, susceptibilă să reziste mai bine la vaccinurile anti-COVID-19 decât altele, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Varianta P.1, apărută la Manaus, în nordul Braziliei, a fost deja detectată la trei persoane în Scoţia şi la alte trei în Anglia, dintre care una nu poate fi localizată deoarece nu şi-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare.

"Lucrăm pentru a încerca să o localizăm", a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi pentru BBC, solicitând tuturor celor care au făcut testul pe 12 februarie şi nu au primit rezultatul să facă cunoscut acest lucru.

El a mai anunţat că va fi lansată o campanie de "testare extinsă" în sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei), unde au fost detectate celelalte două cazuri cu varianta P.1.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Confruntat cu o pandemie soldată până acum cu 123.000 de decese în Regatul Unit, guvernul intenţionează să protejeze beneficiile campaniei masive care a permis vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni cu o primă doză de vaccin, dar şi sacrificiile făcute de britanici, aflaţi de la începutul lui ianuarie în al treilea lockdown.

De la jumătatea lunii ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate, excepţie făcând cele ale rezidenţilor britanici, care sunt plasaţi apoi în carantină obligatorie la hotel.

Persoanele care s-au întors în ţară cu varianta braziliană sosiseră din Sao Paulo cu un zbor care a făcut escală la Zurich.

În timp ce Anglia se pregăteşte săptămâna viitoare să redeschidă şcolile, experţii au avertizat că varianta braziliană va fi probabil mai rezistentă la vaccinuri decât cea predominantă în prezent în Marea Britaie, care a apărut în sud-estul Angliei în toamnă .

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, susţine însă că nu există niciun motiv de "panică totală".

Potrivit acestuia, varianta "nu face să dispară toată imunitatea", chiar dacă face "vaccinurile mult mai puţin puternice", a explicat el la Times Radio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.