Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din prima localitate carantinată ridică pretențiile: Cer de la DSU daune de 4 milioane euro

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Avocatul care a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) prin care satul prahovean Gornet a fost băgat în carantină cere majorarea sumei solicitate ca daune morale şi daune interese de la 500.000 de euro la patru milioane de euro. El acuză „băşcălia şi mizeria” făcute de DSU la adresa localnicilor din Gornet prin emiterea ordinului de carantinare.

Bogdan Dumitru, avocatul care reprezintă comuna Gornet în instanţă şi care a atacat în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, ordinul de introducere în carantină a satului Gornet, a anunţat, joi, că va cere majorarea sumei solicitate ca daune interese în procesul deschis împotriva Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație. S-au dezvoltat multe mutații’

”Având în vedere băşcălia şi mizeria făcute de DSU prin dr. Raed Arafat locuitorilor comunei Gornet, jud. Prahova am solicitat despăgubiri în cuantum de 4 (patru) milioane de euro. În conformitate cu prevederile art. 3 (6) din Ordinul nr. 1309 din 21.07.2020 al Ministerului Sănătăţii îi solicităm şefului DSU emiterea imediată a ordinului de ridicare a carantinei în comuna Gornet jud Prahova”, anunţă avocatul Bogdan Dumitru, într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază.

Potrivit acestuia, hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a stat la baza ordinului de carantinare a satului Gornet, ordin dat săptămâna trecută, ar fi nelegală pe motiv că „nu are legătură cu instituirea stării de carantină în comuna Gornet, ci se referă la măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluiri incendiare: ‘Prima veste bună din PSD, la 9 luni după ce m-am reînscris în partid’

Dosarul în care avocatul şi unitatea administrativ-teritorială Gornet atacă ordinul de introducere în carantină a satului Gornet, care are aproximativ 2.300 de locuitori şi unde au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus în două săptămâni, conform autorităţilor judeţene, se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar până în prezent instanţa nu a stabilit un termen de judecată.

Satul Gornet a intrat în carantină miercuri, 22 iulie, măsura fiind valabilă 14 zile.

Citește și: Ieșire-bombă a lui Florin Chilian: Stimaț contemporani: Nu mai fiț proșt! Cam câți covizi ar putea pătrunde concomitent printr-un singur por?! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.