Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Rio vor ca stadionul Maracana să poarte numele legendarului Pele

Instagram
Pele și Neymar

Adunarea Legislativă din Rio de Janeiro va dezbate un proiect de lege prin care stadionul Maracana ar urma să primească numele legendarului Edson Arantes do Nascimento "Pele", considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist din istorie, informează EFE şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Iniţiativa a fost publicată miercuri în jurnalul oficial al statului Rio şi va fi supusă votului în cadrul sesiunii plenare a parlamentului unicameral al statului.

"Pele este considerat pe scară largă unul dintre cei mai mai sportivi din toate timpurile şi regele fotbalului. El a adus mult prestigiu selecţionatei Braziliei, ducând-o la cel mai înalt nivel", a precizat preşedintele Adunării Legislative, Andre Ceciliano.

Acesta a subliniat că Pele - singurul jucător care a câştigat trei Cupe Mondiale - merită această onoare datorită celebrităţii sale mondiale, dincolo de fotbal.

Citește și: DNA Constanța dă NĂVALĂ peste narco-traficanți - Patru dealeri luați PE SUS de anchetatori în dosarul fostului șef al Poliției Eforie

"Pele este apreciat ca erou naţional pentru realizările sale în fotbal şi sprijinul său puternic pentru politici care îmbunătăţesc condiţiile sociale ale celor mai nevoiaşi", a mai adăugat Ceciliano.

Pele, care a împlinit 80 de ani în luna octombrie, se află în prezent izolat la locuinţa sa de pe litoralul statului Sao Paulo, ca o măsură de precauţie, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus, care a provocat peste 226.000 de decese în Brazilia.

Stadionul Maracana, care a găzduit finalele Cupelor Mondiale din 1950 şi 2014, între alte turnee şi evenimente sportive, precum Jocurile Olimpice de la Rio (2016), a fost scenariul unor "mari momente" ale fotbalului brazilian, între care şi înscrierea celui de-al 1.000-lea gol din cariera lui Pele.

În cadrul unei iniţiative similare, dar cu efect opus, Adunarea Legislativă din Alagoas (nord-estul Braziliei), va dezbate un proiect de lege pentru schimbarea denumirii stadionului "Rei Pele" (Regele Pele) din Maceio, capitala regională, în "Rainha Marta" (Regina Marta), cea mai cunoscută jucătoare de fotbal din Brazilia, originară din regiunea respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.