Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Sibiu sunt în alertă: 14 copii cu teste pozitive de gripă, la un liceu și o grădiniță

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Autoritățile din Sibiu sunt în alertă după testele rapide de confirmare a gripei au ieșit pozitive pentru 14 copii, dintre care opt la Liceul de Arte și șase la o grădiniță din oraș. Deocamdată, în instituțiile de învățământ nu a fost întreruptă activitatea, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Kristina Gaal, a declarat, miercuri, că numărul persoanelor răcite este tot mai mare, iar în cazul a 14 copii testul de depistare rapidă a gripei a ieșit pozitiv.

„Numărul de infecții respiratorii acute s-a mărit și există suspiciune de focar gripă la un liceu și la o grădiniță din oraș. Sunt opt cazuri la care testul rapid a ieșit pozitiv la liceu și șase cazuri la o grădiniță. Au fost recoltate probe de sânge, pentru a fi trimise la laborator”, a spus Gaal.
Întrebată dacă în instituțiile de învățământ se mai desfășoară activitatea, Gaal a spus că deocamdată s-au recomandat măsuri de prevenire a extinderii bolii a școli.
La Liceul de Arte, 85 de elevi din cei 442 au probleme respiratorii, din care 76 au viroze, 3 au pneumonie și opt au gripă. De asemenea, opt cadre didactice și bibliotecara sunt în concediu medical din cauza unor viroze respiratorii.

Citește și: Trei câini folosiţi de un bucureştean la braconaj au fost confiscaţi şi predaţi la un adăpost

„Am dezinfectat (...), am afișat măsurile de prevenție care se impun în acest caz, elevii și profesorii școlii poartă măști de protecție, diriginții țin legătura cu părinți elevilor și colaborăm cu medicul școlar care prezintă la zi situația DSP-ului”, au transmis reprezentanții Liceului de Arte din Sibiu.

În privința grădiniței, miercuri erau prezenți 109 copii, din cei 248, pentru mulți dintre ei părinții luând decizia de a-i ține preventiv acasă.

În Sibiu au fost confirmate în laborator două cazuri de gripă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.