Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile franceze au identificat al treilea kamikaze din atacurile de la Paris

atentate paris atentat

Autorităţile franceze au identificat al treilea kamikaze din atacurile de la Paris. Un jihadist francez întors din Siria a fost identificat ca al treilea şi ultimul membru al comandoului care a luat cu asalt la 13 noiembrie sala de concerte de la Bataclan din Paris, scena celor mai multe victime - 90 de morţi din cei 130 - în urma seriei de atacuri din seara acelei zile de vineri.

Citeşte şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

Foued Mohamed Aggad (23 de ani) era originar din Strasbourg (estul Franţei) şi plecase în Siria la sfârşitul anului 2013 împreună cu fratele său şi un grup de amici, potrivit unei surse apropiate dosarului. Cei mai mulţi dintre aceştia au revenit în Franţa şi au fost interpelaţi în mai 2014, dar el se afla încă în Siria în acea perioadă, a precizat în acelaşi timp o sursă din cadrul poliţiei.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a oamenilor legii: Au 'săltat' opt primari într-o zi

Alţi doi membri ai comandoului de la Bataclan au fost deja identificaţi. Aceştia sunt de asemenea jihadişti francezi, originari dintr-o suburbie pariziană: Omar Ismail Mostefai (29 de ani) şi Samy Amimour (28 de ani). Foued Mohamed Aggad a fost identificat la sfârşitul săptămânii trecute printr-un test ADN.

Şapte rezidenţi din Strasbourg, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 de ani, au fost arestaţi în mai 2014 în oraş şi parchetul a cerut în luna octombrie trimiterea lor în faţa unei instanţe penale pentru asociere cu infractori în legătură cu o acţiune teroristă.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă sfârşitul guvernului Cioloş: 'E o chestiune de săptămâni'

Plecat la 17 decembrie 2013 din Frankfurt cu avionul până în Antalya (Turcia), grupul de tineri francezi a ajuns apoi în Siria, unde doi dintre ei, fraţii Mourad şi Yassine Boudjellal, au fost ucişi. Ei fuseseră recrutaţi de Mourad Fares, cunoscut ca fiind unul dintre principalii recrutori de jihadişti francezi prin intermediul reţelelor de socializare.

Citeşte şi: Percheziţii DNA acasă la un milionar celebru/ UPDATE: E vizat şi 'prinţul' Paul

Deşi au declarat că au plecat în Siria în scopuri umanitare, tinerii arestaţi în mai 2014 la Strasbourg sunt suspectaţi că s-au înrolat în rândurile grupării jihadiste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic). În timpul anchetei, ei au explicat că au revenit la realitate în faţa ororilor pe care le-au descoperit şi s-au întors în Franţa pe rând, începând cu luna februarie 2014.

Citeşte şi: BOMBĂ: Şeful Radio România, declarat in conflict de interese de Curtea de Apel București

Atentatele de la Paris s-au soldat 130 de morţi la 13 noiembrie în urma unui val de atentate ce au vizat sala de concerte Bataclan, terase ale unor baruri şi restaurante şi zona din jurul Stade de France, de la periferia nordică a capitalei franceze, unde se desfăşura meciul amical de fotbal Franţa-Germania, în prezenţa preşedintelui Francois Hollande, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Cristoiu îl ironizează pe Buşoi: 'E pe post de Carmen Iohannis'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.