Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile hunedorene calmează populația speriată de o posibilă reintrare în stare de carantină: 'Nu se pune problema. Situaţia este sub control'

agerpres.ro
concert Hunedoara

Autorităţile locale din municipiul Hunedoara au adresat miercuri un "apel la calm" către populaţie, menţionând că nu se pune problema ca oraşul să intre în carantină din cauza cazurilor de COVID-19 consemnate în ultima perioadă, relatează Agerpres.

"Nu se pune problema carantinării municipiului Hunedoara", a declarat managerul Spitalului Municipal "dr.Alexandru Simionescu" Hunedoara, Radu Budae, citat într-un comunicat al primăriei.

El a explicat că potrivit legii, pentru a se institui carantina în municipiul Hunedoara trebuie să se înregistreze 219 cazuri în 14 zile, adică atunci când cazurile pozitive ar depăşi 3 la mie din populaţia oraşului.

"În acest moment, în oraşul nostru sunt 67 de cazuri, dintre care 32 internate", a precizat managerul spitalului municipal.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a îndemnat la "calm şi responsabilitate", el menţionând că s-au luat măsuri de prevenire a noului coronavirus şi că încă de acum o săptămână Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit şi a luat măsuri pentru a ţine "în frâu" infectarea cu coronavirus.

"Situaţia este sub control la nivelul municipiului Hunedoara. Asta nu înseamnă că putem să ne culcăm pe o ureche şi să nu mai respectăm măsurile de prevenţie. Îi sfătuim pe toţi cetăţenii municipiului Hunedoara să respecte recomandările şi regulile impuse deja la nivel naţional: purtarea măştii în spaţiile aglomerate, dezinfectarea, spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanţei între persoane. Situaţia este sub control, dar trebuie să fim foarte precauţi!", a punctat primarul localităţii.

Reacţia autorităţilor locale din municipiul Hunedoara survine după ce marţi Prefectura Hunedoara a dat publicităţii un comunicat în care arăta că nouă localităţi din judeţ sunt în pragul carantinării din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID-19, oraşele Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan fiind nominalizate cu cele mai multe cazuri active.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.