Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile japoneze avertizează ChatGPT cu privire la metodele sale de colectare a datelor

searchenginejournal.com
chatgpt

Oficialii din Japonia încep să-și întărească poziția față de inteligența artificială (AI), după ce organul local de supraveghere a confidențialității a avertizat compania-mamă a ChatGPT despre metodele sale de colectare a datelor.

Pe 2 iunie, Comisia pentru Protecția Informațiilor Personale din Japonia a emis o declarație prin care i-a cerut OpenAI să minimizeze datele sensibile pe care le colectează în scopuri de învățare automată. În plus, a subliniat să nu facă acest lucru fără permisiunea oamenilor, conform cointelegraph.com.

Comisia a evidențiat, de asemenea, necesitatea de a echilibra preocupările sale privind confidențialitatea, oferind spațiu pentru a încuraja inovația și potențialele beneficii ale inteligenței artificiale.

Cu toate acestea, a avertizat că este pregătit să ia măsuri suplimentare dacă există probleme suplimentare.

Aceste declarații vin la scurt timp după ce guvernul japonez a prezentat un proiect din partea consiliului său de strategie AI pe 26 mai, care a stârnit îngrijorări cu privire la lipsa de reglementări pentru IA și riscurile pe care aceasta le prezintă pentru societate.

Legislatorul japonez Takashi Kii a declarat că va începe, de asemenea, să facă presiuni pentru reglementări care să protejeze deținătorii de drepturi de autor de încălcarea algoritmului AI.

În martie, ChatGPT a fost interzis temporar din Italia după ce au examinat protocoalele sale de securitate de către autoritățile de reglementare italiene. Acest lucru a stârnit valuri de incertitudine din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, care a declanșat sondele cu privire la tehnologie de către mai multe țări.

La acea vreme, autoritățile de reglementare japoneze și-au exprimat sprijinul pentru OpenAI. Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a spus chiar că Japonia va lua în considerare încorporarea tehnologiei AI în sistemele guvernamentale.

Cu toate acestea, Matsuno a adăugat că integrarea AI ar fi posibilă numai dacă problemele de confidențialitate și securitate ar fi abordate în mod adecvat.

Un sondaj din 30 aprilie a arătat că 69,4% dintre japonezii chestionați ar dori reglementări mai stricte pentru dezvoltarea AI. Datele recente de la Simliarweb au arătat că Japonia se află pe locul trei pentru traficul către site-ul OpenAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.