Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile organizează un maraton de vaccinare cu Pfizer în București în 7-9 mai la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională

REUTERS
spital vaccinare centre Ungaria

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că în perioada 7-9 mai va fi organizat la Bucureşti un maraton al vaccinării anti-COVID la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, relatează Agerpres.

"Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care, din punctul nostru de vedere, a fost un succes. Tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare, primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti, cu sprijinul şi cu implicarea autorităţilor locale şi, bineînţeles, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, însă activitatea de voluntariat este asigurată şi toată logistica necesară de Universitatea de Medicină şi Farmacie, de Corpul Academic şi toţi cei care îşi doresc să participe la acest demers", a susţinut medicul militar.

El a spus că în perioada 14 -16 mai, la nivel naţional, universităţile de medicină vor organiza astfel de evenimente de vaccinare.

"De asemenea, în perioada 14 -16 mai, la nivel naţional, în mod deosebit în Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi, universităţile de medicină organizează, de asemenea, astfel de evenimente, prin care ne dorim facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare, fără să existe nevoia acestei programări directe. Tot o particularitate a campaniei de vaccinare se va desfăşura în perioada 10 -17 mai, în Craiova, prin implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie. Va fi o săptămână altfel, în care în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pe o perioadă de 24 de ore din 24, fără programare. Este, dacă vreţi, un proiect-pilot, pe care ne dorim să îl evaluăm în cadrul municipiului Craiova, tocmai pentru a trage concluziile pe baza cărora să putem să analizăm oportunitatea de a transforma şi de a extinde modalităţile de a accesa un centru de vaccinare prin prezentare directă", a mai arătat Gheorghiţă.

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite

Potrivit acestuia, se ia în calcul posibilitatea de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare.

"De altfel, luăm în calcul această modalitate, de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile în care există centre regionale de depozitare, tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi, implicit, să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor. Este un proiect pe care l-am discutat chiar astăzi cu ministrul Apărării Naţionale, domnul Nicolae Ionel Ciucă, legat de implicarea spitalelor militare, care sunt, de altfel, şi centre regionale de depozitare. Va fi analizată această oportunitate şi ne dorim asigurarea vaccinării fără programare, implicit şi a celorlalte centre de vaccinare din municipiile în care există centre regionale de depozitare (...). De asemenea, luăm în calcul prezentarea directă la centrele de vaccinare, cel puţin pentru anumite grupe de vârstă, de pildă, pentru persoanele de peste 60 de ani sau pe anumite intervale orare", a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.