Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile poloneze condamnă un marş antisemit

DW
antisemitism polonia

Autorităţile de la Varşovia au condamnat sâmbătă izbucnirile antisemite care au însoţit un recent marş al naţionaliştilor de extremă-dreaptă în oraşul Kalisz, în centrul Poloniei, notează AFP preluat de agerpres.

În contextul Zilei Independenţei, sărbătorită joi în întreaga ţară, câteva sute de partizani ai extremei-drepte au scandat violente sloganuri antisemite şi au ars un text istoric din 1264 care instaura la acea vreme o serie de privilegii pentru evreii care locuiau în ţară, potrivit presei locale.

Manifestaţia a fost condamnată sâmbătă pe Twitter de Ministerul polonez de Externe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Lukasz Jasina, sărbătoarea naţională a fost "folosită pentru a răspândi ură, antisemitism şi intoleranţă religioasă".

La rândul său, ministrul de interne, Mariusz Kaminski, şi-a exprimat dorinţa ca "organizatorii acestei adunări ruşinoase să suporte consecinţele în faţa justiţiei".

Reprezentanţi ai bisericilor şi comunităţilor creştine din Kalisz au deplâns aceste incidente care "pun sub semnul întrebării valorile fundamentale umane şi creştine ale respectului, dialogului şi cooperării".

Reprezentanţi ai episcopatului polonez şi ai preşedinţiei ţării au condamnat, de asemenea, aceste excese.

În cursul unui marş organizat joi la Varşovia, la apelul extremei drepte cu sprijinul guvernului polonez, la care au participat zeci de mii de manifestanţi, s-au putut auzi şi sloganuri antisemite, însă înecate într-o retorică preponderent anti-europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.