Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile românești sunt în alertă: numărul focarelor de pestă porcină africană crește la 252, în 27 de județe

Pesta porcină africană evoluează în prezent în 153 de localităţi din 28 de judeţe, cu un număr de 252 de focare active, dintre care patru în exploataţii comerciale, în timp ce în 12 judeţe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreţi, informează Autoritatea Naţională, Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), relatează Agerpres.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

Săptămâna trecută au fost consemnate 243 de focare în 147 de localităţi din 27 de judeţe.

Autoritatea veterinară precizează că, în intervalul 25 iunie - 1 iulie 2020, au fost înregistrate 17 focare noi în judeţele: Dolj - 4, Timiş - 4, Ilfov - 2 şi câte un focar în judeţele Bihor, Prahova, Brăila, Satu Mare, Buzău, Braşov şi Argeş.

De asemenea, în perioada menţionată au fost stinse 8 focare, cele mai multe în judeţul Teleorman, respectiv 6, şi câte unul în Dolj şi Harghita.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 3.711 cazuri la mistreţi. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Potrivit ANSVSA, până la această dată (03.07.2020) au fost despăgubiţi 15.134 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 441.999.870 de lei. În perioada următoare vor fi plătite despăgubiri în valoare de 8.018.320 de lei pentru alţi 206 de proprietari.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, impact dezastruos la nivel economic şi social.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.