Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atentatului din Manchester era animat de 'dorinţa de răzbunare'

Cavendish
manchester, atac

Autorul atentatului sângeros din Manchester era animat de o 'dorinţă de răzbunare' după ce un prieten de origine libiană, la fel ca el, a fost ucis în mai 2016 în Manchester, a declarat pentru AFP un prieten de familie al lui Salman Abedi, informează AFP. Potrivit acestui apropiat, care a făcut declaraţiile sub acoperirea anonimatului, prietenul lui Salman Abedi a decedat după ce a fost înjunghiat de tineri britanici în Manchester.

'Acest incident a suscitat de atunci un sentiment de furie în rândul tinerilor libieni din Manchester şi mai ales din partea lui Salman, care şi-a exprimat clar dorinţa de răzbunare', a spus apropiatul familiei. 'Noi am reuşit să-i calmăm pe tinerii din cartier, care se simţeau vizaţi de atac în calitate de musulmani, dar se pare că Salman nu a uitat incidentul. Eu personal am discutat cu el şi am încercat să-l conving că este vorba doar de un act criminal', a adăugat aceeaşi sursă, conform Agerpres.

Potrivit mass-media din Marea Britanie, prietenul presupus al lui Salman, Abdul Wahab Hafidah, a fost urmărit şi apoi ucis de un grup de tineri britanici, procesul împotriva cărora este încă în curs. Salman este autorul atentatului care s-a soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 60 de răniţi luni, la ieşirea de la un concert de muzică pop din Manchester, în nord-vestul Marii Britanii. El a murit în atacul revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.