Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul Masacrului de la Bucea, identificat de SBU: Ovchinnikov le-a ordonat soldaților să deschidă focul asupra civililor

bucea, militari

Serviciul de Securitate al Ucrainei afirmă că a identificat un comandant rus acuzat că a dat ordine de împuşcare a civililor în Masacrul de la Bucea.

SBU a anunţat, într-o declaraţie, că îl investighează pe Vadym Ovchinnikov, comandantul unui grup de informaţii rusesc, despre care susţine că a ordonat împuşcarea unei familii ucrainene în timpul ocupării oraşului Bucea în martie 2022, relatează CNN.

"Serviciul de Securitate a stabilit identitatea unui alt rus care este implicat în uciderea în masă a civililor în timpul ocupaţiei regiunii Kiev. Făptaşul este locotenentul superior Vadym Ovchinnikov, comandantul plutonului de recunoaştere al Brigăzii 37 de puşcaşi motorizaţi din cadrul Armatei 36 de arme combinate a Districtului militar de est al Federaţiei Ruse", a precizat SBU în comunicat.

SBU susţine că Ovchinnikov "a luat parte direct la capturarea satelor Severynivka, Motyzhyn şi Kopyliv din districtul Bucea" şi s-a plimbat pe teritoriu în vehicule blindate "pentru a intimida locuitorii locali", însoţit de subordonaţii săi.

SBU susţine că, în timpul unui raid la începutul lunii martie 2022, Ovchinnikov le-a ordonat oamenilor săi să deschidă focul asupra a două maşini care transportau civili.

"În maşină se afla o familie ucraineană, care încerca să plece din Severynivka spre Uman, în regiunea Cherkasy", se arată în comunicat, adăugând că "un bărbat, soţia sa şi fiica lor de 15 ani au fost ucişi pe loc" şi că doar fiica cea mică, în vârstă de 9 ani, a supravieţuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.