DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cu parcul auto de stingere a incendiilor la pământ, Lucian Bode vine cu o veste bună: Vin 476 de autospeciale noi

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Patru din 10 autospeciale de stingere a incendiilor din țară sunt mai vechi de 25 de ani, iar prin proiectul „Viziune 2020”, finanțat din POIM, vor fi cumpărate 476 de mașini de stingere noi.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, au semnat, marți, acordurile-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor.

„La nivelul IGSU s-a dovedit că există implicare și o dorință de a accelerare a proiectelor de investiții, proiecte care au ca scop achiziționarea de echipamente care contribuie în mod decisiv la creșterea gradului de protecție prin eficientizarea capacității de răspuns în caz de dezastre”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut referire la modul exemplar în care structurile pentru gestionarea situațiilor de urgență și-au făcut datoria în perioada pandemiei și a apreciat faptul că structurile MAI se implică în astfel de proiecte.

În acest context, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat a subliniat necesitatea îmbunătățirii tehnicii utilizate de pompieri, făcând referire la faptul că peste 40% din autospecialele pentru stingerea incendiilor au vechime mai mare de 25 de ani.

„Este prima dată când se face o astfel de investiție, cu o astfel de sumă și o astfel de abordare”, a spus dr. Raed Arafat.

În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de aproximativ 158 de milioane euro, vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, care necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.