Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avancronica Supercupei Europei, Real Madrid - Eintracht Frankfurt

UEFA
supercupa europei
Cele două formaţii vor fi din nou faţă în faţă pentru prima oară după 62 de ani de la memorabila finală a Cupei Campionilor Europeni din 1960, când Real Madrid cucerea al cincilea său trofeu consecutiv în competiţie, cu o victorie superbă cu 7-3, pe Hampden Park din Glasgow. Alfredo Di Stefano marca atunci trei goluri, iar Ferenc Puskas patru pentru învingători, în timp ce pentru Eintracht înscriau Richard Kress şi Erwin Stein (două).

Partida de miercuri va fi prima finală a unei cupe europene jucată în Finlanda, ţară care a găzduit finala EURO 2009 la feminin.

Real Madrid a jucat de şapte ori pentru Supercupa Europei,cucerind patru trofee, în 2002 (3-1 cu Feyenoord, la Monaco), 2014 (2-0 cu Sevilla, la Cardiff), 2016 (3-2, după prelungiri, cu Sevilla, la Trondheim) şi 2017 (2-1 cu Manchester United, la Skopje).

În 1998, madrilenii pierdeau cu 0-1 cu Chelsea (Monaco), în 2000 erau învinşi cu 2-1 după prelungiri (golul de aur) de Galatasaray (Monaco), iar în 2018 au pierdut cu 2-4, după prelungiri, cu Atletico Madrid (la Tallinn).

În premieră în cupele europene va fi folosită tehnologia ofsaidului semi-automat (SAOT). Sistemul operează cu camere specializare, care identifică 29 de puncte diferite ale corpului omenesc la fiecare jucător.

Supercupa s-a disputat între câştigătoarele Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor şi Cupei Cupelor (în perioada 1973-99), respectiv ai Cupei UEFA/Europa League (din 2000).

În finala Ligii Campionilor, Real Madrid a trecut de Liverpool cu 1-0, prin golul lui Vinicius Junior. Eintracht a învins-o pe Glasgow Rangers cu 5-4, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul prelungirilor.

Real Madrid nu a început încă sezonul în Spania, dar Eintracht a debutat în noua stagiune a Bundesligii şi a făcut-o cu stângul, fiind surclasată acasă de campioana Germaniei, Bayern Munchen, cu 6-1. Randal Kolo Muani a marcat singurul gol al echipei Eintracht.

La ediţia de anul trecut, desfăşurată la Belfast, Chelsea a învins-o pe Villarreal cu 6-5 la loviturile de departajare, scorul fiind egal, 1-1, la finalul prelungirilor.

Meciul de la Helsinki va fi arbitrat de englezul Michael Oliver. Oficialul de 37 de ani este arbitru internaţionalul din 2012 şi a condus trei meciuri la EURO 2020.

Echipele probabile:
Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Alaba, Ferland Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Fede Valverde, Benzema, Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.
Eintracht Frankfurt: Trapp - Toure, Tuta, Ndicka - Knauff, Sow, Rode, Kostic - Kamada, Mario Goetze - Borre. Antrenor: Oliver Glasner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.