Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avast a vândut altor companii datele utilizatorilor săi

impacare intelegere

Producătorul antivirusului cu acelaşi nume, Avast, a folosit o subsidiară pentru a vinde altor companii datele colectate de la utilizatorii produselor sale, potrivit news.ro.

O investigaţie comună realizată de Motherboard şi PCMag a scos la iveală faptul că Avast a trimis datele colectate de la utilizatorii săi unei subsidiare numite Jumpshot, care, la rândul ei, a vândut aceste date către alte companii.

Lista clienţilor este lungă şi include nume precum Microsoft, Google, Pepsi, Expedia, Intuit, Keurig, Condé Nast, Sephora şi Loreal.

Datele vândute includ istoricul navigării utilizatorilor, de la căutări pe Google şi activitatea din Google Maps, până la site-urile pentru adulţi vizitate.

În teorie, informaţiile vândute nu sunt legate de un anumit nume, însă experţii sunt de părere că identificarea unui anumit utilizator pe baza acestora nu ar trebui să fie foarte dificilă.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

Avast ar fi obţinut astfel milioane de dolari, doar prin vânzarea datelor utilizatorilor săi.

Conform unor documente pe care se bazează investigaţia, o singură companie de marketing, numită Omnicom Media Group, a plătit anul trecut peste 2 milioane de dolari pentru un set de date care arată unde dau click utilizatorii pe site-urile pe care le vizitează.

Colectarea datelor este menţionată în regulamentul produselor Avast, însă, cum majoritatea utilizatorilor nu citesc acest regulament când instalează o aplicaţie, aceştia nu aveau habar că datele lor sunt colectate şi vândute.

Avast nu este la prima abatere de acest fel. În urmă cu puţin timp, Mozilla a eliminat două din extensiile pentru Firefox dezvoltate de Avant, după ce s-a constatat că acestea colectează o cantitatea foarte mare de date.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.