Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVBS Credit: 80% dintre românii care apelează la un credit preferă să cumpere imobile

credite

Majoritatea românilor (80%) care apelează la un broker de credite preferă să achiziţioneze imobile foarte spaţioase, iar 10% să îşi renoveze locuinţa actuală, potrivit datelor unei companii de profil.

Conform unei analize interne, volumul creditelor intermediate de brokerii AVBS Credit în perioada ianuarie-aprilie 2021 s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii care au obţinut finanţările necesare, au preferat să opteze pentru creditarea prin intermediul brokerilor de credite. Această creştere susţinută vine pe fondul unei preferinţe a românilor de a apela la brokerii bancari, iar în ultimii 5 ani, peste 50.000 de români au atras finanţări cu ajutorul intermediarilor de credite din Asociaţia Română a Brokerilor de Credite (ARBC), conform agerpres.

Astfel, 80% dintre români preferă să achiziţioneze imobile foarte spaţioase, 10% să îşi renoveze locuinţa actuală, 7% să îşi cumpere o maşină, 3% pentru alte proiecte. Vârsta medie a românilor care apelează la brokeri bancari este de 30 ani şi provin din oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Cluj, Timişoara şi din alte oraşe mari şi medii din ţară.

"Brokerul de credite bancare a devenit un partener important în procesul de creditare pentru români, trendul este unul ascendent, iar românii aleg brokerii de credite pentru a accesa împrumuturi ipotecare conform nevoilor: fie doresc să îşi achiziţioneze un imobil spaţios, fie un autoturism, fie investesc în renovarea apartamentului. Rolul brokerului bancar este de a fi expert în creditare, dar şi un partener pe termen lung, pentru că alege să rămână alături de client, pe parcursul întregului proces de creditare, dar şi după obţinerea creditului", a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Datele companiei arată că finanţarea prin brokerii de credite atrage după sine o serie de avantaje, pentru românii care preferă brokerii de credite, cele mai importante două aspecte în colaborarea cu brokerul sunt: identificarea celor mai potrivite oferte de creditare în funcţie de profilul clientului şi întocmirea completă a dosarului de credit, la care se adaugă şi alte servicii esenţiale în procesul de creditare: depunerea dosarului de credit la banca aleasă, negocierea dobânzii creditului (valabil doar pentru un anumit segment de clienţi), monitorizarea dosarului de credit şi comunicarea statusului, recomandarea de specialişti complementari pentru realizarea procesului de creditare (notari, evaluatori, asiguratori, dezvoltatori imobiliari, etc.) şi planificarea etapelor preliminare de semnare a contractului de credit. Brokerul de credite verifică eligibilitatea clientului pentru produsul de creditare dorit fără a-i afecta în mod negativ scorul FICO al clientului.

În primul trimestru al anului 2021, AVBS Credit şi-a dublat volumul creditelor intermediate, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 80% din totalul creditelor intermediate în 2020 au fost credite ipotecare, interesul românilor cu venituri medii şi mari s-a direcţionat în achiziţia de locuinţe care să le asigure un confort sporit şi un spaţiu generos pentru a-şi desfăşura de acasă activităţile familiale, profesionale, şcolare, în contextul pandemiei.

Până la finalul anului 2021, compania AVBS Credit vizează dublarea reţelei de franciză, de la 50 în prezent la peste 100 de parteneri francizaţi, în cele mai importante oraşe din România, atrăgând în echipa sa cei mai buni specialişti din domeniul financiar-bancar. AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră ARBC (Asociaţia Română a Brokerilor de Credite).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.