Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avere de premier: Dacian Cioloș versus Victor Ponta

dacian-ciolos_victor-ponta

dacian-ciolos_victor-pontaPrimul ministru și-a publicat declarația de avere. Tehnocratul Cioloș, cu o carieră profesională construită peste hotarele țării, unde salariile și beneficiile le întrec peste doar și poate pe cele disponibile la noi în țară, are totuși la prima vedere o situație materială comparabilă cu cea a fostului prim ministru Victor Ponta, care și-a construit cariera în România, unde salariile sunt mai mici, și care este și mai tânăr decât actualul premier cu 3 ani.

De reținut este că în continuare vor fi comparate situațiile materiale ale familiei Cioloș respectiv Ponta, incluzând astfel și bunurile deținute de soțiile sau copiii lor.

Prim ministrul Dacian Cioloș dispune de un teren intravilan de 10.000 mp. în județul Cluj. În ultima declarație de avere, publicată în data de 15 iunie, Victor Ponta deținea prin soția lui, Daciana Sârbu, două terenuri în județele Prahova și Dâmbovița, în suprafață totală de aproximativ 10.000 mp.

La capitolul locuințe, Dacian Cioloș deține o casă și un apartament în București, de 92 respectiv 144 mp. Acesta mai deține o casă de vacanță în județul Cluj, de 98 mp. Dacă Dacian Cioloș agonisește, Victor Ponta înstrăinează. Acesta a dobândit un singur apartament, printr-un schimb de imobile cu socrul său, Ilie Sârbu. La capitolul înstrăinări, fostul premier a vândut două apartamente în București, fiecare tranzacție în valoare de 75.000 euro. A donat o casă și și-a cedat mașina Citroen. Victor Ponta mai deține însă o casă de vacanță în județul Prahova, de 202 mp.

Dacă la capitolul locuințe este în minus față de anii trecuți, nici când vine vorba de banii din conturi nu „stă mai bine”, declarând o sumă mai mică cu 50.000 de euro, nota Mediafax în luna iunie 2015. Astfel, Victor Ponta deține un cont la UniCredit Bank în valoare de 4.888 lei. La aceeași bancă mai are un alt cont de 2.467 euro. La BRD deține un cont de 12.000 lei, în timp ce Daciana Sârbu deține conturi sau depozite bancare în valoare de 62.000 lei și aproximativ 150.000 euro. Dacian Cioloș are 4 conturi sau depozite bancare însumând 60.789 euro și încă un depozit de 20.447 lei.

Când vine vorba de salarii, Dacian Cioloș a primit de la Comisia Europeană în ultimele zece luni suma de 132.400 euro, plus o indemnizație tranzitorie pe două luni, de 16.084 euro. În schimb, Victor Ponta a primit, în 2014, o indemnizaţie de 74.208 lei, iar soţia sa a primit 74.408 euro, în calitate de europarlamentar.

Dacian Cioloș are un împrumut de 48. 300 euro, pe care i l-a acordat lui Sorin Cioloș. De cealaltă parte, Victor Ponta a menționat două împrumuturi acordate de soția sa, în valoare de 148.000 lei, precum și o donație de 50.000 euro.

În ceea ce privește investițiile directe, Victor Ponta are o promisiune de cumpărare a unui imobil în valoare de 200.000 euro, menționată într-un antecontract.

Sursa Foto:paginadepolitica.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.