Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Averea lui Mădălin Voicu, pusă sub sechestru

madalin-voicu_2016021011

Averea deputatului Mădălin Voicu a fost pusă sub sechestru, pentru prejudiciul de 400.000 de lei pe care l-ar fi produs în dosarul ”Partida Romilor”, în care este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Și o parte din averea soției parlamentarului a fost pusă sub sechestru.

Deputatul și soția, inculpată în același dosar, s-au prezentat la DNA marți dimineața unde procurorii le-au comunicat măsura pe care o vor lua.

UPDATE 12.25: Procurorii DNA au anunțat că au pus sechestru și pe averea deputatului Nicolae Păun, care este arestat preventiv în acest dosar. Este vorba de suma de 30.470.708,72 de lei. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurator şi a popririi asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea societăţii Niky Scorpion Alcom SRL, până la concurenţa sumei de 3.220.000 de lei.

Judecătorii de la ÎCCJ i-au luat partea lui Mădălin Voicu și au revocat ordonanța procurorilor DNA prin care se instituia măsura controlului judiciar și plata cauțiunii de 500.000 de lei. Decizia este definitivă.

Deputatul este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Pe 18 februarie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaților a respins cererea de reținere și arestare preventivă a acestuia. Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o cauțiune de 500.000 de lei.

Procurorii mai arată că, în perioada 2011-2015, Păun i-a plătit lunar lui Mădălin Voicu sume fixe în cuantum total de 217.300 lei şi a asigurat un salariu soţiei acestuia, cercetată în cauză, fără nicio contraprestaţie, în cadrul unuia dintre proiectele derulate de Partida Romilor.

Aceste foloase ar fi fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, printre care şi fostul ministru al Finanţelor Eugen  Teodorovici, ceea ce a avut ca rezultate validarea proiectelor cu finanţare europeană, promovarea unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor "Pro Europa", mai spun procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.