Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Averile celor 18 candidaţi pentru DNA, DIICOT și PÎCCJ - Ce cazuri celebre au instrumentat

procurori

Ministerul Justiţiei a anunţat astăzi cine sunt procurorii care s-au înscris şi care îndeplinesc condiţiile de participare pentru şefiile marilor parchete din România- Parchetul General, DIICOT şi DNA, potrivit PRESACURATĂ.ro.

Candidaţii pentru şefia parchetului instanţei supreme:

Ionel Corbu– colonel magistrat, prim procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti care a instrumentat şi oferea date din dosarul 10 august care nici acum nu este finalizat. Venit lunar 2017 de la UM 02520 Bucureşti: 15.150 lei.

Florin Daniel Căşuneanu– procurorul general de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, transferat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Şi-a dat în judecată Parchetul pentru venituri de “numai 30.000 de lei” şi pentru a-i fi aplicate corect sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 25%, sporul pentru păstrarea confidenţialităţii de 25%, calculate toate la îndemnizaţia de încadrare . Venit lunar 2018:16.124 lei.

Citește și: În Ajun de Crăciun, Liviu Dragnea încasează o lovitură devastatoare .

Gabriela Scutea– procuror de la Parchetul Curţii de Apel Braşov, fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi când aceasta era şefa Parchetului General. A mai candidat de 2 ori pentru şefia Parchetului General. A semnat o notă de fundamentare în cazul Microsoft, a semnat protocolul cu SRI- PÎCCJ din 2009, participantă la protestele de la Bruxelles. Absolventă a Colegiului Naţional al Academiei de Informaţii SRI. Venit lunar 2017: 17.343 lei.

Laura Oprean– prim adjunct al Procurorului General, fost procuror şef DNA, fost procuror şef DNA Cluj. Venit lunar 2019: 20.227 lei.

Marian Drilea–procuror DIICOT Braşov, A mai candidat pentru şefia Parchetului General, în prezent instrumentează cazul Gelu Oltean- Ayahuasca. Venit pe lună 2017: 19.769 lei.

Daniel Horodniceanu– candidează acum în acelaşi timp pentru 2 funcţii de procuror şef (procuror general al României şi procuror şef DIICOT), fostul procuror şef al DIICOT. A mai candidat şi pentru şefia Parchetului General şi pentru şefia DIICOT şi pentru a deveni procuror european. Venit lunar 2019: 20.110 lei.

Sorin Săndel Vasilache– procuror general al Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Venit lunar: 16.524 lei.

Răzvan Horaţiu Radu– adjunct al Procurorului General, fost agent guvernamental la CJUE şi CEDO, absolvent printre altele şi de Academie Diplomatică la MAE. Soţia, Cristina Rotaru Radu, judecătoare la ÎCCJ- venituri lunare: 27.406 lei. Venit lunar 2019 Răzvan Horaţiu Radu: 29.288 lei. Familia Radu a mai avut venituri în 2109 de 11.784 şi 10.000 de euro şi din activităţi independente. Veniturile familiei Radu depăşesc 12.000 de euro lunar. Potrivit unor surse, Răzvan Horaţiu Radu este în pole position pentru a fi selectat să ocupe funcţia de procuror general al României.

Candidaţii pentru şefia DNA:

Mariana Alexandru– fost procuror şef adjunct secţia II-a DNA până în 2014, pensionată, revenită în magistratură, fost consilier al procurorului şef DIICOT, Felix Bănilă, procuror DIICOT la criminalitate informatică. Procuror care a instrumentat cauze penale în DNA precum cazul Cătălin Voicu şi altele. Soţia fostului procuror militar/ general locotenent magistrat- Ion Alexandru, care a activat în Secţia/Serviciul Militar al DNA şi ulterior a fost procuror militar şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, fără rezultate profesionale remarcabile. Nu şi-a publicat declaraţia de avere pe siteul CSM de 6 ani, fiind între timp şi pensionar. Soţul Marianei Alexandru, Ion Alexandru, a avut în 2017 un venit de 19.864 lei lunar de la PÎCCJ, iar Mariana Alexandru tot în 2017 a avut un venit lunar de 13.268 lunar (pensie de serviciu şi restanţă) şi un onorariu anual de 17.271 euro de la German Fondation for International Legal Cooperation, potrivit declaraţiei de avere a soţului.

Crin Nicu Bologa– prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, fost procuror şef al DNA Cluj între 2005 şi 2008/tabăra Monica Macovei, Laura Coruţa Kovesi, înstărit, plecat din DNA în urma unor controverse, acuzat că a îngropat printr-un NUP un dosar al afaceristului Arpad Zoltan Paszkany. Venit lunar 2017: 18.582 lei. Fără rezultate profesionale remarcabile în instrumentare de dosare.

Camelia Elena Grecu-procuror şef serviciu judiciar în DNA, o susţinătoare a Codruţei Kovesi. A mai candidat pentru şefia DNA. Venit lunar 2018: 18.928 lei.

Ionuţ Botnaru– procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fost procuror şef DIICOT Ploieşti. Venit lunar 2019: 16.587 lei. Soţia, Irina Hermina Botnaru, judecător la Curtea de Apel Ploieşti, venit lunar 2019: 14.568 lei.

Citește și: Cutremur în piață! Supermarketurile, out din orașe

Nistor Călin– procurorul şef DNA, fost procuror şef adjunct DNA, fost procuror şef al ST Piteşti DNA, cursuri la Academia SRI. A instrumentat dosare importante. Venit lunar 2019: 19.529 lei. Potrivit unor surse, Călin Nistor are cele mai mare şanse să fie selectat ca procuror şef DNA.

Candidaţii pentru şefia DIICOT:

Teodor Niţă– procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, procurorul karateka, fiind câştigător a 2 medalii la Campionatul Mondial de Karate Fudokan. A coordonat cu mult tam tam dosarul peşte toxic Constanţa. Venit lunar 2017: 10.873 lei. Soţia, Jeanina Anca Niţă, judecător la Tribunalul Constanţa, venit lunar 2017: 9028 lei.

Ioana Bogdana Albani– procuror şef direcţie adjunct al DIICOT, specializată în criminalitate informatică. O apropiată a fostului prin adjunct al SRI, Florian Coldea, decorată de FBI, cu cursuri la Colegiul Superior de Securitate Naţională- Academia Naţională de Informaţii- SRI, “mentorată” în SUA. Venit lunar 2017: 13.727 lei. Potrivit unor surse, Ioana Albani are cele mai mari şanse să fie selectată ca procuror şef al DIICOT.

Elena Giorgiana Hosu-procuror şef adjunct al DIICOT, implicată în ancheta în cazul Caracal. Georgiana Hosu este cunoscută în sistem după ce la debut de carieră refuza o mita de peste 500.000 de dolari de la omul de afaceri israelian, Sorin Beraru care încerca  mituirea ei pentru a-l face scăpat în dosarul devalizării CICO.

Aceasta a primit o lovitură de imagine după ce DNA a declanşat o anchetă pe numele soţului  său, ofiţerul Dan Hosu, care în prezent este judecat la Tribunalul Bucureşti pentru pretinse fapte de corupţie. Georgiana Hosu a lucrat şi operativ şi a instrumentat dosare penale precum celebrul caz Manhattan cu Omar Hayssam dar şi dosarul "CFR Mesagerie" cu Hassan Awdi. Venit lunar 2019: 18.308 lei.

Viorel Badea– director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, fost procuror DIICOT, a instrumentat cazul controversatului hacker Guciffer extrădat în SUA. Venit lunar 2017: 14.077 lei.

Daniel Horodniceanu– candidează acum, în acelaşi timp, pentru 2 funcţii de procuror şef (procuror general al României şi procuror şef DIICOT), fostul procuror şef al DIICOT. A mai candidat şi pentru şefia Parchetului General şi pentru şefia DIICOT şi pentru a devenit procuror european. Venit lunar 2019: 20.110 lei.

Pe 14,15,16,17 ianuarie 2020 toţi cei 18 candidaţi pentru şefiile marilor parchete vor susţine interviul ce va fi transmis public de către Ministerul Justiţiei, urmând ca apoi să fie făcute propunerile de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, aceastea să fie trimise la CSM pentru aviz consultativ, pentru ca ulterior decidentul şi numirile să fie făcute prin decret de către preşedinele României, Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.