Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT! Ce nu trebuie să postezi pe Facebook, de Paşte

businessinsider.com
facebook lupă

Deși poți simți tentația să postezi informații personale pe Facebook, de Paști, pentru a fi văzute de prietenii din listă, există și date pe care nu ar trebui să le divulgi, recomandă poliţiştii, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Plecarea de acasă

Unul dintre mesajele pe care nu este recomandat să le postezi pe Facebook este că pleci de acasă. Informația că îți lași casă nesupravegheată le-ar putea da idei hoților.

Locul în care te afli

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere de sărbători, astfel încât să eviți jafurile, este publicarea locației în care te afli.

De exemplu, dacă îți postezi locația, odată cu o imagine surprinsă într-o altă țară, este un indiciu pentru infractori că nu ar fi prinși dacă ar intră prin efracție în casă ta.

SURPRIZĂ! Unde lucrează, de fapt, Florian Coldea - Ce meserie are ACUM fostul prim-adjunct SRI

Petrecerea timpului singur(ă)

Un mesaj postat pe Facebook în care divulgi că îți petreci timpul singur(ă) acasă poate atrage infractori, care te-ar putea considera o țintă ușoară.

Identificarea prietenilor

Fără MILĂ: Cum s-a răzbunat Volkswagen pe furnizorii care au cerut majorări salariale

Ti s-ar putea parea distractiv sa postezi o imagine surprinsa la colindat, cu prietenii, sau o fotografie cu rudele care au venit in vizita. Insa este recomandat sa iti intrebi prietenii daca sunt de acord sa postezi o informatie care le-ar putea dezvalui locatia, ca sa nu ii transformi in tinte pentru infractori.

Iar pentru ca sarbatorile sa fie unele sigure, politistii recomanda ca, atunci cand plecati de acasa, sa va asigurati ca ati inchis bine usa de la locuinta, dar si geamurile, sa nu lasati bilete in usa prin care sa anuntati ca sunteti plecati.

Grija mare si daca in perioada sarbatorilor circulati cu mijloacele de transport in comun. Nu va tineti geanta sau bagajul la spate si evitati inghesuiala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.