Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment crunt pentru români: 'E foarte clar că valul trei va veni și peste noi, cu o mai mare agresivitate'. Care este vestea bună

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Valul al treilea al pandemiei COVID-19 va veni și în România, noile tulpini urmând să se transmită mult mai agresiv în rândul populației, a atras atenţia Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. Vestea bună este că actualul vaccin anti-COVID va fi eficient și în cazul noilor tulpini, astfel că medicul Oancea îndeamnă populația să aibă încredere în serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

"Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa.

Deci, este foarte clar că valul trei va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim", a declarat medicul Cristian Oancea, luni, la Digi24.

Franța intervine în haosul din Libia, după apelul la arme al mareşalului Khalifa Haftar

Dr. Cristian Oancea a ținut să precizeze că, la fel ca și alte cadre medicale, s-a vaccinat anti-COVID, explicând că, până în prezent, nu a avut niciun efect advers, în condițiile în care are alergii multimple, care îl chinuie încă din copilărie.

"Eu sunt o persoană, un astmatic, un alergic de mic, de la vârsta fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers.

Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă", a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.