Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT de călătorie emis de ambasada SUA. Risc ridicat în insulele exotice din Filipine

Ambasada SUA din Manila a emis un avertisment în legătură cu riscul de răpiri în insulele turistice din centrul Filipinelor de către "grupări teroriste", avertisment ce survine valului de răpiri comis în sudul Filipinelor de gruparea islamistă Abu Sayyaf, care a decapitat doi ostatici canadieni în ultima perioadă, relatează AFP.

Citeşte şi: China şi India, la un pas de RĂZBOI pentru un canal de irigaţii - FOTO

Într-o atenţionare de călătorie dată publicităţii joi, Ambasada SUA din Manila le-a cerut americanilor să evite să se deplaseze în sudul insulei Cebu, unde se află destinaţiile cele mai vizitate din arhipelag, cu plaje paradisiace, locuri de scufundări spectaculoase şi de observare a balenelor.

"Ambasada SUA avertizează cetăţenii americani că grupări teroriste intenţionează să comită răpiri în zonele frecventate de către străini în partea de sud a insulei Cebu", menţionează mesajul.

În text sunt nominalizate trei destinaţii - Dalaguete şi Santander din Cebu, precum şi insula vecină Sumilon. Acestea sunt situate la mică distanţă de insula Bohol şi portul Dumaguete, de asemenea populare printre turişti.

Ambasada nu a precizat cine ar putea comite aceste răpiri, dar în sudul Filipinelor sunt active diverse grupări, între care Abu Sayyaf, care au depus jurământ de credinţă jihadiştilor din Statul Islamic (SI).

Citeşte şi: Urmăreşte LIVE. Coridorul umanitar din Alep, după armistiţiul decretat de Moscova

Abu Sayyaf a fost fondată la începutul anilor 1990, cu fonduri de la reţeaua Al-Qaida, şi de atunci a obţinut milioane de dolari din răscumpărări.

Gruparea, care îşi are baza la aproximativ 500 de kilometri sud-vest de Cebu, comite cele mai multe răpiri în regiunile de coastă apropiate de ascunzătorile sale din insulele sudice Jolo şi Basilan.

Doi canadieni au fost răpiţi anul trecut - în acelaşi timp cu un norvegian şi o filipineză - în Samal, insulă turistică la aproximativ 50 de km est de Jolo. Luna trecută, căpitanul unui vas sud-coreean a fost răpit în largul mării.

Abu Sayyaf este considerată responsabil de răpirea a zeci de marinari din Indonezia şi Malaezia, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.