Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment de la Cotroceni: Cea mai controversată măsură din programul de guvernare, vizată

administratia prezidentiala

Noul program de guvernare a surprins pe toată lumea prin câteva măsuri radicale, total diferite de ceea ce se spunea în campanie. Una dintre aceste măsuri este eliminarea impozitului pe profit și introducerea unui impozit pe cifra de afaceri. Consilierul pe politici economice și sociale al președintelui Iohannis, Cosmin Marinescu, atrage atenția că o asemenea măsură ar trebui studiată cu mare atenție.

Vezi şi: Guvernul Tudose vine cu un nou Program de guvernare şi taxe noi. Principalele schimbări/ DOCUMENT

„De la idei în reflecție la generarea de politici este cale lungă. Propunerile fiscale actuale, pentru că încă nu le putem denumi politici, au venit în cascadă, în absența unei anumite concepții sistemice, fără dezbateri cu partenerii sociali și fără studii de impact riguroase. Astăzi economia are nevoie de stabilitate și predictibilitate fiscală, motiv pentru care o asemenea schimbare de profunzime a sistemului fiscal, ambițioasă în raport cu sistemele fiscale contemporane, trebuie studiată cu mare atenție și evaluată din perspectiva implicațiilor asupra tuturor sectoarelor economiei”, scrie Marinescu pe blog.

Ideea introducerii unui impozit pe cifra de afaceri a fost criticată chiar la învestirea Guvernului Tudose de ALDE și UDMR, principalele formațiuni care sprijină PSD în Parlament. De altfel, așa cum stiripesurse.ro scria joi, există și o directivă europeană care ar putea face imposibilă aplicarea unei asemenea măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.