Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment după anunțul Olguței Vasilescu: 'Pilonul II de pensii opțional, primul pas al PSD-ALDE de desființare a acestuia'

club.commonhealth.com.tw
pensie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat că anunțul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căruia Guvernul vrea să facă opțional Pilonul II de pensii, este doar un prim pas dintr-un total de cinci făcut PSD-ALDE care va duce la desființarea și naționalizaea Pilonului II.

Viorica Dăncilă, atac VIRULENT la adresa lui Klaus Iohannis: Nu este cazul să îngrijorăm populația

"Guvernul, ne anunță din nou Olguța Vasilescu, s-a hotârât. Pilonul 2 nu se desființează. Oficial nu se desființează. Însă, așa cum am mai spus, introducerea unui sistem opțional face parte din planul PSD - ALDE în cinci pași care duce practic la desființarea Pilonului 2 și naționalizarea acestuia. Primul pas a fost reducerea contribuțiilor la Pilonul 2. Acum se vorbește deschis de un mecanism optional care e posibil să fie însoțit și de suspendarea plaților către Pilonul 2 pe perioada de exprimare a opțiunii. Apoi, vor stabili o contribuție în sumă fixă la un nivel nesemnificativ plus reducerea drastică a comisioanelor de administrare care să facă nerentabilă această activitate. În final, administratorii privați se vor retrage iar statul va naționaliza ”salvator” contribuțiile românilor din Pilonul 2. PNL continuă campania ”Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie", prin care cerem românilor să semneze petiția pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2 în prima etapă la 6%, conform legii în vigoare, și ulterior la 8%, conform propunerii PNL", a scris miercuri, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.