Avertismentul cercetătorilor: Ce riscuri are mâncarea fast-food

Autor: Roxana Ghiorghian

Publicat: 15-10-2018

Actualizat: 15-10-2018

Article thumbnail

Sursă foto: business 24

Un studiu arată că doar două săptămâni în care consumăm frecvent alimente de la fast-food, sunt sufieciente pentru a apărea efectele negative, informează ziar.com, potrivit b1.ro.

Cercetarea a avut la bază schimbarea alimentației unor americani, obișnuiți cu acest tip de mâncare cu multe grăsimi, cu cea a unor africani, care consumau mai multe fibre.

Astfel, occidentalii au mâncat alimente bogate în fibre și sărace în grăsimi, în timp ce africanii au avut o dietă cu o cantitate redusă de fibre și multe grăsimi, bazată pe burgeri și cartofi prăjiți.

Citește și: Succes medical de excepție la Târgu Mureș. Transplant cardiac complicat efectuat cu succes

În două săptămâni, în cazul americanilor biomarkeri ce indicau risc de cancer de colon, s-au redus semnificativ, în timp ce pentru africani au crescut.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri