Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul lui Vladimir Putin: 'Nu este posibilă o ordine mondială puternică și stabilă fără o Rusie suverană!'

Agerpres - Reuters
Vladimir Putin

Avertismentul lui Vladimir Putin: 'Nu este posibilă o ordine mondială puternică și stabilă fără o Rusie suverană!'

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că o ordine mondială stabilă este imposibilă fără o Rusie puternică.

"Vreau să subliniez că fără o Rusie suverană și puternică, nu este posibilă o ordine mondială puternică și stabilă", a spus Putin, adresându-se participanților la Consiliul Popular Rus Mondial, relatează Interfax. În același timp, Putin a remarcat: "Țara noastră se află în fruntea formării unei lumi mai drepte.”

Potrivit lui Putin, Rusia luptă în prezent "nu numai pentru libertatea Rusiei, ci și pentru libertatea întregii lumi. Spunem deschis că dictatura unui hegemon este decrepită, a mers prost, așa cum se spune, și este pur și simplu periculoasă pentru alții. Acest lucru este deja clar pentru întreaga majoritate mondială", a spus președintele rus. El a mai spus că actuala „operațiune militară specială”(n.r.. invazia în Ucraina) "este, fără nicio exagerare, de natură de eliberare națională. Apărăm securitatea și bunăstarea întregului nostru popor, dreptul istoric suprem de a fi Rusia, un stat puternic, independent, o țară-civilizație. Țara noastră, lumea rusă, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în istorie, este cea care a blocat calea pentru cei care aspiră la dominația mondială", a spus președintele rus.

"Dar vreau să subliniez că fără ruși ca etnos, fără poporul rus, nu există și nu poate exista o lume rusă și Rusia însăși. În această declarație, nu există nicio pretenție de superioritate, exclusivitate, alegere, este doar un fapt, precum și faptul că statutul limbii ruse ca limbă a poporului formator de stat este clar consacrat în Constituția noastră", a spus Putin.

În plus, el a menționat că numai o Rusie suverană unită și puternică este capabilă să garanteze dezvoltarea viitoare și originală „atât a poporului rus, cât și a tuturor celorlalte popoare care au trăit și trăiesc în țară de secole.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.