Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul medicului: NU mâncați mandarine cu aceste alimente

Gradina mea
Mandarine

Mandarinele sunt fructe delicioase care sunt prezente în mod tradițional la masa de Sărbători. Însă, deși sunt utile, trebuie consumate cu mare prudență. Aceste fructe nu trebuie combinate cu unele produse, altfel acest lucru poate duce la probleme de bunăstare. Nutriționistul Tatiana Meșteriakova a dezvăluit că pe listă se află laptele, peștele, carnea și alcoolul.

Cu ce nu ar trebui să fie consumate mandarine?

Expertul explică faptul că toate citricele nu ar trebui combinate cu lapte, altfel formarea de gaze va crește.

"Se consideră că este rău să combini fructele cu pește și carne. Combinația de carne și mandarine poate contribui la inițierea proceselor putrefactive în intestine", spune Dr. Meșteriakova.

Medicul adaugă că este mai bine să nu se combine mandarinele și băuturile alcoolice, altfel crește riscul unei reacții alergice.

Dr. Meșteriakova dezvăluie, de asemenea, cu ce pot fi combinate mandarinele. Primele pe listă sunt produsele lactate fermentate, ierburile și legumele fără amidon.

Beneficiile mandarinei

Mandarinele, ca și alte citrice, sunt bogate în acid ascorbic (vitamina C), care întărește sistemul imunitar, ceea ce este deosebit de important în timpul epidemiilor. De asemenea, fructul conține vitaminele A, D, grupa B, fitoncide, glicozide, flavonoide, pectine, glucide, acizi organici, elemente minerale, pigmenți (caroten, luteină, colină, zeaxantină), esteri, fibre alimentare.

Conținutul caloric al acestor citrice este scăzut - 40-50 kilocalorii la 100 de grame, iar în sucul lor - 30-35. Dar fructele uscate sunt destul de hrănitoare - conțin până la 300 de kilocalorii.

Datorită compoziției sale bogate, mandarinele au multe proprietăți utile:

  • au un efect antiseptic, coleretic și diuretic;
  • elimină toxinele din organism;
  • reduc concentrația de colesterol; previn apariția scorbutului;
  • reglează echilibrul acido-bazic al stomacului; stimulează peristaltismul intestinal;
  • elimină disbacterioza, flatulența și constipația;
  • dizolvă sărurile din urină și facilitează eliminarea lor;
  • ameliorează starea de cistită;
  • reduce riscul de apariție a bolilor oculare;
  • stimulează expulzarea helminților;
  • dau prospețime respirației, înlăturând mirosul neplăcut din gură.

Beneficiile mandarinelor pentru sănătatea sistemului nervos sunt deosebit de vizibile. Fructele activează fluxul sanguin către creier, stimulând neuronii. Acest lucru duce la îmbunătățirea memoriei, a atenției, a gândirii logice și previne tulburările cognitive și boala Alzheimer. În plus, sunt antidepresive naturale și stimulente energetice: consumul lor energizează, ameliorează oboseala și anxietatea, ameliorează apatia și îmbunătățește starea de spirit.

Acest fruct are, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului circulator: întărește inima și vasele de sânge, ameliorează umflăturile, normalizează tensiunea arterială, previne anemia, minimizează riscul de apariție a hipertensiunii, aterosclerozei, ischemiei, atacului de cord și accidentului vascular cerebral.

Important: articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.