Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul preotului Constantin Necula pentru cei care mănâncă în exces: Ce prosteală a dat în noi?

doxologia.ro
constantin necula

Preotul Constantin Necula atrage atenția că unele persoane mănâncă în exces, din frica de a nu mânca destul. Necula spune că românii au început să se teamă de alergii alimentare și de boli care înainte de era industrializării nu existau.

„Vin de la Chișinău și pe drumurile de acolo treceau camioane mari cu struguri. Îți poți închipui așa ceva? Tu mai vezi în România așa ceva? Și m-am uitat – la slujba pe care am făcut-o într-un sat absolut remarcabil – la mâinile femeilor de acolo.

Mâinile care altădată au frământat pâinea acum cer pâinea înapoi – adică, sunt bătrâni. Au obosit. Frământătorii noștri de pâine din care nu ne mai îngrășam, nu ne mai căutam de gluten, nu mai eram disperați. Și mi-am dat seama acum ce prosteală a dat în noi? Că mâncăm mai mult de frica de a nu mânca, cam așa. Ne ia o frică, se coboară în stomac și de frică mâncăm. Adică nu merge chiar așa. Postirea, de exemplu, nu este pe bază de prostire cu frică. Cine este chinuit prin frică să postească să nu mănânce arată o dată în plus că ne-am smintit undeva mecanismul de echilibru.

Zona este atinsă de clasicismul alimentar românesc de altă dată. Au borșul care a intrat în patrimoniul UNESCO, ca și la ucraineni. Erau așa de normali, atât de normali erau. Și m-am bucurat mult pentru că am redescoperit gustul câtorva mâncăruri, de exemplu: acasă pierdem din vedere că noi suntem crescuți cu un anumit gust de țăranii autentici. Așa ne-am orășenizat, așa ne-am fițăit și atât mai feliem la pâinea aceea încât am uitat să rupem o pită”, a spus Necula în emisiunea Mihaelei Bilic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.