Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul specialiștilor: numărul cazurilor de Alzheimer se va tripla în următorii ani

alzheimer

Compania elveţiană AC Immune, care dezvoltă în prezent un medicament împotriva Alzheimer, se aşteaptă ca numărul familiilor afectate de această boală neurogenerativă să crească de aproape trei ori până în 2050 şi să ajungă la 150 de milioane, a declarat CEO-ul său într-un interviu acordat pentru o publicaţie germană, informează Reuters.

Recent, firma elveţiană şi-a asigurat o investiţie de mai multe milioane de euro de la principalii finanţatori ai companiei germane BioNTech, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19, în timp ce testează şi un posibil vaccin împotriva maladiei Parkinson, informează Agerpres. 

Andrea Pfeifer, CEO-ul AC Immune, a declarat într-un interviu acordat revistei germane Wirtschaftswoche şi publicat duminică în ediţia sa online că maladia Alzheimer, care este o boală incurabilă, ale cărei origini nu sunt cunoscute, reprezintă "o pandemie lentă care se îndreaptă către omenire". În prezent, Alzheimer afectează 55 de milioane de familii la nivel mondial.

Athos, compania deţinută de Andreas şi Thomas Struengmann - investitori majoritari în BioNTech -, şi fondurile de investiţii MIG şi First Capital Partner deţin împreună 12% din AC Immune, în urma unui acord finalizat în urmă cu câteva săptămâni, a precizat Andrea Pfeiffer. Planul de investiţii a fost anunţat în luna iulie.

Athos şi MIG au participat la finanţarea BioNTech, care a dezvoltat în 2020 alături de partenerul său american Pfizer cel mai utilizat vaccin anti-COVID-19 din ţările occidentale.

AC Immune dezvoltă în prezent mai mulţi compuşi farmaceutici împotriva maladiilor Alzheimer şi Parkinson, inclusiv vaccinuri.

Compania elveţiană nu a lansat deocamdată niciun medicament pe piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.