Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Spania: Circulația rutieră, feroviară și aeriană, perturbată vineri de o grevă generală

MAE

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Spania că vineri, 18 august, o grevă generală va perturba circulația mijloacelor de transport rutier, feroviar și aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Barcelona și alte localități din regiune, precum Tarragona, Tarrega, Berga, Vic și Girona, că vor continua mobilizări de persoane şi pentru ziua de vineri, 18 octombrie 2019, este programată o grevă generală, ceea ce va determina perturbări ale circulației mijloacelor de transport rutier, feroviar și aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Instituția recomandă cetățenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane și să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport la http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/

şi http://www.aena.es, precum și pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare și aeriene la care intenționează să călătorească. De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies.

MAE precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, se mai arată în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.