Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizări de vânt puternic şi alerte de inundaţii în Marea Britanie, înainte de sosirea furtunii Franklin

YouTube
hamburg inundatii

Furtuna Franklin este aşteptată să lovească Marea Britanie duminică, la doar două zile după ce intemperiile provocate de Eunice au distrus clădiri şi au lăsat circa 1,4 milioane de gospodării fără curent electric, informează DPA/PA Media.

Met Office a emis o avertizare "amber" (chihlimbar) de rafale de vânt care ar putea provoca "întârzieri de călătorie, suspendări ale circulaţiei pe drumuri şi căi ferate, întreruperi de curent şi potenţiale riscuri la adresa vieţii şi bunurilor" în Irlanda de Nord, potrivit Agerpres.

Atenţionări cod galben - inferioare avertizării "amber" - de vânt intens au fost emise pentru Ţara Galilor şi cea mai mare parte a Angliei începând de duminică de la prânz până la ora locală 15:00, dar şi pentru regiunile din nord-vest şi Irlanda de Nord, de duminică după-amiază până la miezul nopţii.

Avertizări similare de vânt intens sunt în vigoare şi luni.

De asemenea, agenţiile de mediu au emis sute de avertizări şi alerte de inundaţii ce vizează întreg teritoriul Marii Britanii.

Aceste avertizări vin la doar două zile după ce furtuna Eunice a condus vineri la întreruperi de curent în numeroase regiuni din ţară, o pană-record pe o perioadă de 24 de ore, potrivit furnizorilor, care a afectat aproximativ 1,4 milioane de gospodării. Duminică dimineaţă, circa 83.000 de gospodării încă nu dispuneau de curent electric, conform Energy Networks Association.

Agenţia de Mediu a emis 44 de avertizări de risc ridicat de inundaţii pentru zone situate în principal în nordul şi vestul Angliei, dar şi 117 alerte pentru regiuni din jumătatea de nord-vest a Marii Britanii, Londra şi zonele costiere din sud, unde "sunt posibile inundaţii".

Totodată, Agenţia de Mediu din Scoţia a emis aproximativ 18 avertizări de inundaţii şi şapte alerte ce vizează regiunile Scottish Borders, Ayrshire, Orkney şi Western Isles.

Agenţia guvernamentală Natural Resources Wales a emis şase avertizări de inundaţii valabile pentru zone situate la est de Shrewsbury şi 25 de alerte ce vizează mare parte din Ţara Galilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.