Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocat din Baroul Bucureşti, reţinut pentru o evaziune uriaşă

arest

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din 10 martie 2016, reţinerea numitului IVAN FLORIN-CĂTĂLIN - avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În cursul zilei de astăzi, 11 martie 2016, inculpatul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2010 – 2011, în calitate de reprezentant a două societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Bucureşti, inculpatul nu a înregistrat în contabilitatea acestora operaţiunile comerciale derulate şi nu a declarat în totalitate veniturile obţinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu în valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

La data de 10 martie 2016, pe baza autorizaţiilor emise de Curtea de Apel Bucureşti, lucrători din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 6 percheziţii domiciliare care au vizat imobilele deţinute de  inculpatul Ivan Florin-Cătălin pe raza municipiului Bucureşti, a oraşului Voluntari (judeţul Ilfov) şi a judeţului Buzău, în vederea ridicării de documente financiar – contabile.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus  măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unui număr de 5 imobile şi asupra unor conturi bancare identificate în proprietatea inculpatului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.