Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocata lui Koveși le spune tuturor celor nemulțumiți de soluția din dosarul 10 august că pot merge la CEDO

Kanal D
protest 10 august

Dosarul violențelor din 10 august a fost clasat definitiv de Tribunalul București. Șapte organizații ale societății civile și-au exprimat indignarea față de această decizie și au anunțat că vor sprijini deschiderea unui proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Avocata Nicoleta Popescu, specializată în astfelde spețe și cea care a reprezentat cauza Laurei Codruța Kovesi la CEDO, a explicat în exclusivitate pentru RFI cum ar putea decurge lucrurile în cazul unui proces intentat la CEDO.

„Dosarul violențelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă procedurile judiciare nu au fost respectate sau dacă nu a existat o anchetă efectivă în acest dosar”, a declarat la RFI Nicoleta Popescu, cea care de curând a reprezentat-o cu succes la CEDO pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

În contextul în care mai multe ONG-uri au anunțat că vor contesta la CEDO decizia Tribunalului București, avocatul subliniază că o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului trebuie inițiată în maximum 6 luni de la comunicarea motivării deciziei Instanței.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Pe de altă parte, mai spune Nicoleta Popescu, orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din 10 august 2018 poate merge la CEDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.