Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocații medicului de la Polizu, după acuzația de omor calificat: 'A răspuns prompt la solicitările procurorilor și a oferit toate detaliile necesare'

stiripesurse.ro
fisa medicala

Avocații medicului de la Maternitatea Polizu care este urmărit penal pentru  tentativă de omor calificat, spun că acesta nu s-a sustras efectuării anchetei penale și a „răspuns prompt” la solicitările procurorilor. Medicul Florian Robe este  acuzat că lăsa copiii născuți prematur să moară.

“Înțelegem interesul major al presei pentru acest subiect, însă aducerea în spațiul public a unor informații care nu au caracter oficial, prezentate trunchiat și care lasă loc unor interpretări subiective, încalcă un principiu fundamental în materie procesual-penală, cel al prezumției de nevinovăție. Dreptul cetățenilor la informare nu ar trebui să primeze în fața dreptului clientului nostru de a i se asigura toate garanțiile procesuale până la pronunțarea unei decizii finale de către o instanță de judecată”, a transmis vineri firma de avocatură „Ciobotaru, Schelean și Asociații”.

„Clientul nostru nu se sustrage de la efectuarea anchetei penale, dimpotrivă, a răspuns prompt la solicitările procurorilor și a oferit toate detaliile necesare stabilirii împrejurărilor de fapt și de drept, în vederea aflării adevărului. După cum cunoașteți, actele de urmărire penală nu sunt publice și, tocmai de aceea, ne rezervăm dreptul de a nu face niciun fel de declarații în legătură cu actele din dosarul în curs. Această conduită apreciem că ar trebui să fie însușită de toate persoanele implicate, lăsând organele de cercetare să efectueze actele de urmărire fără presiune mediatică. Existența unei anchete în curs de desfășurare nu ar trebui să pună sub semnul îndoielii activitatea profesională a unei persoane, precum nici experiența și conduita sa medicală”, adaugă reprezentanții legali ai medicului.

„De asemenea, facem apel la colegii noștri avocați să respecte normele de deontologie profesională și, nici de dragul publicității, să nu aducă acuze în mod nejustificat împotriva unor specialiști, unități spitalicești sau a unui întreg sistem medical”, conchid apărătorii medicului de la Polizu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.