Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, în război cu IT-iştii #rezist: Ministerul Adevărului, atacat în instanţă

Gheorghe Piperea

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea anunţă iniţierea unei serii de demersuri împotriva IT-iştilor care vor să împartă sursele de ştiri din România în "fake news" şi "non-fake news". Demersul lui Piperea vine după ce o echipă de IT-işti care au luat parte la protestele recente de stradă, sub simbolul #rezist, s-au reunit la Sibiu pentru a concepe o aplicaţie care să blocheze link-urile către anumite site-uri pe Facebook, dar şi în urma raportărilor masive a opiniilor care nu convin.

Vezi şi: Misterul 'spargerii' sediului AEP. Ce spune Poliţia Capitalei

Vezi şi: SURSE - Modificări de ultimă oră în Guvern: schimbări la 4 Ministere

Gheorghe Piperea a criticat demersul IT-iştilor încă de la apariţia informaţiilor despre intenţiile acestora, însă acum merge mai departe cu acţiuni legale.

"Treaba cu ministerul adevarului devine serioasa si grava. Soldatii disciplinati aliniati in spatele purtatorilor de banderole cu hashtag copiat de la neo-marxistii si anarhistii americani, denumiti, in deradere, chiar de capitanii lor, crowdsourcing, isi fac treaba, raportand la greu la feisbuc tot ce li se pare lor ca le contrazice convingerile si certitudinile. Astazi o sa cer corporatiei care detine acest sistem de socializare on-line daca este legal ca "paginile" (sau "peretii") pe care le detin persoanele care au aderat voluntar la sistem sa fie impartite in eretice si canonice, in "cu noi" sau "impotriva noastra", in cetateni ai Lebensraum-ului si auslanderi. In caz de raspuns afirmativ sau de lipsa a raspunsului, o sa parasesc acest sistem si o sa le indic si altora sa faca la fel. Nu de alta, dar suntem in 2017, si nu in vremea inchizitiei si nici in vremea gestapo-ului si nici in vremea leninismului. Inca mai sunt mijloace de comunicare - ne vom putea face auziti si altfel decat prin feisbuc", anunţă Piperea pe Facebook.

Avocatul intenţionează să se adreseze şi Consiliului Concurenţei, dar şi instanţelor pentru combaterea celor care împart internetul după propriile preferinţe, dar şi împotriva corporaţiilor care boicotează anumite canale media.

"Tot azi voi formula actiuni in concurenta neloiala si reclamatii la Consiliul concurentei pentru practici anticoncurentiale contra suportilor media care sustin masiv initiativa impartirii presei si a internetului in fake news si non-fake news prin intermediul unei masini si al unui soft care a fost menit sa "gandeasca" in locul omului. Daca cei care obisnuiesc sa gandeasca prescurtat prefera sa mearga pana la capat si sa lase o masina si un soft sa o faca in locul lor, nu au decat, dar sa nu sanctioneze pe toata lumea care prefera sa isi utilizeze propria minte pentru a gandi si propriile resurse biologice emotionale pentru a simti.

Tot astazi voi pune la punct si un sistem de actiuni menite a sanctiona practicile anti-concurentiale ale unor corporatii de a refuza expunerea reclamelor proprii pe suportii media bannati de soldatii adevarului si stampilati cu "atributul" fake news.

Ca sa nu riscati sa fiti raportati la Fratele cel mare, nu dati share. Pana una-alta, poate va procurati cartea 1984 sau cartea Minunata lume noua. Cititi-le. S-ar putea ca, in curand, sa fie arse", mai scrie Piperea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.