Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul lui Cornel Dinicu acuză magistrații: 'S-a anticipat o hotărâre de condamnare!'

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Cornel Dinicu

Avocatul Iancu Toader a criticat luni seară, la România TV, decizia magistraților de impunere a măsuri arestului preventiv în cazul clientului său Corneliu Dinicu, patronul Fermei Dacilor.

„În spațiul public se încearcă o tranșare a procesului și o judecată a fondului, când noi suntem în faza unor măsuri de prevenție. Îmi aduc aminte de o perioadă nu de mult trecută, cu motivări stereotipe și se încearcă anticiparea unei hotărâri de condamnare (...) Dacă veți observa, motivarea este una stereotipă, care a preluat exact formulările Parchetului”, a declarat avocatul.

„Nu avem un raport de expertiză, care să tranșeze problema dar facem niște presupuneri empirice că absența autorizației ar fi dus la apariția incendiului. Apoi nu ni se spune care este pericolul public. Persoana dânsului este văzută ca o cauză, ca și cum dacă domnul Dinicu intră într-un restaurant, acel restaurant explodează. Ce va fi mai departe este altceva, dar aici nu judecăm pe fond, ci dacă domnul Dinicu merită arestul preventiv. După părerea mea, s-a anticipat o hotărâre de condamnare și s-a intrat practic pe fond”, a adăugat Iancu Toader.

Tribunalul Prahova judecă, marţi, contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor, fiind vorba despre patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv, şi interpuşii săi, arestaţi la domiciliu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.