Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului, vizită inopinată la Centrul de Plasament "Robin Hood"

avocatul poporului temp

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a efectuat o vizită inopinată la Centrul de Plasament "Robin Hood" din Bucureşti pentru verificarea tratamentului aplicat beneficiarilor, în contextul în care au apărut informaţii că minorii sunt "bătuţi până la sânge". Rezultatele vizitei vor fi făcute publice la finalizarea anchetei în acest caz.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului transmis miercuri Agerpres, un cotidian a publicat, în luna septembrie, un articolul intitulat "Copii bătuţi cu bastonul până la sânge". Conform informaţiilor din presă, mai mulţi beneficiari ai Centrului de Plasament "Robin Hood" din Capitală reclamă abuzuri fizice şi psihice din partea personalului. La agresiuni au fost martori şi voluntarii care au lucrat în centru: "Copiii sunt bătuţi până la sânge, unii dintre ei fiind bolnavi. Este cazul unei fetiţe cu autism, care, în loc să fie tratată, este abuzată". De asemenea, sursa citată precizează că, potrivit preşedintelui Fundaţiei Hope&Homes, organizaţie la care s-au plâns copiii abuzaţi, "paznicul este acuzat că i-a lovit cu bastonul pe motiv că este supărat pe ei".

"În urma aceloraşi informaţii, au fost depuse mai multe sesizări către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 cu privire la relele tratamente aplicate beneficiarilor de către angajaţi. De asemenea, din declaraţiile Poliţiei Capitalei, se află în instrumentare un dosar penal la nivelul Poliţiei Sector 4 Serviciul de Investigaţii Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4", se mai arată în comunicatul Avocatului Poporului. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a declarat că a fost sesizată o singură dată şi că va face verificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.