Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayrton Senna ar fi împlinit astăzi 60 de ani - 26 de ani de la moartea legendarului pilot de Formula 1

Ayrton Senna

Astăzi se împlinesc 26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, brazilianul fiind considerat unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din istorie, notează digi24.ro.

Ayrton Senna a murit pe 1 mai 1994, când monopostul Williams Renault pe care îl conducea a ieșit în decor și a lovit un parapet al circuitului de la Imola, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 din San Marino.

Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960 în Sao Paolo, Brazilia. La 13 ani a debutat în competițiile de karting, iar în 1977 a câștigat titlul continental al Americii de Sud. În 1981 s-a mutat în Europa, a început să concureze în Formula Ford 1600, câștigând titlul în primul an.

Senna a debutat în Formula 1 în 1984, concurând chiar în Marele Premiu al Braziliei pentru echipa Toleman. Ulterior a trecut la Lotus, iar în 1988 a ajuns la McLaren. Cei șase ani petrecuți la McLaren au fost cei mai productivi din întreaga sa carieră. A câștigat trei titluri mondiale, de alte două ori fiind vicecampion mondial. A câștigat 35 de curse și 49 de pole position-uri. În 1993 s-a retras din Formula 1 și a plecat în SUA, însă a revenit după scurt timp și, după o scurtă aventură la McLaren, a semnat cu Williams la finalul anului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.