Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bachar Mar Khalife și Gregory Porter au închis festivalul JazzTM

wondatunes.com
jazz

Interpretul franco-libanez Bachar Mar Khalife şi americanul Gregory Porter au închis duminică seara festivalul JazzTM, adunând mii de persoane în Piaţa Victoriei din Timişoara, scrie Agerpres.

Duminică, ultima zi a festivalului, i-a avut ca protagonişti pe Antal Gabor Trio, Sanem Kalfa & George Dumitriu, Sorin Zlat Trio, The Jam Community.

Cele mai aşteptate momente au fost concertele franco-libanezului Bachar Mar Khalife şi ale americanului Gregory Porter.

Solist, compozitor şi multiinstrumentalist, Bachar Mar Khalife a concertat pentru prima dată în România. Descris drept un interpret creativ, neconvenţional, pasionat, plin de intrigă, sfidare, iubire, dorinţă şi speranţă, Bachar Mar Khalife a cântat mai multe cântece inspirate din cultura arabă, dar interpretate în stilul propriu.

"Îmi amintesc echipa română de fotbal cu câţiva foarte buni jucători, ca Hagi. Pe lângă acest lucru, istoria politică a României este de asemenea foarte grea, dar eu trăiesc în Paris şi avem prieteni foarte apropiaţi din România, care cred că reprezintă bine ţara. Sunt oameni foarte buni, foarte buni profesionişti şi prietenoşi. Timişoara este frumoasă, are o arhitectură frumoasă, lumea este foarte drăguţă, atentă", a declarat Bahar Mar Khalife.

Citește și: Matteo Salvini lansează ideea creării 'unei Ligi a Ligilor în Europa'

Deşi cântă în arabă şi nu este înţeles aproape deloc, Bachar Mar Khalife spune că în muzică nu trebuie căutate traduceri, muzica însăşi fiind un limbaj.

"Nu trebuie să căutăm traduceri, să căutăm înţelesuri, pentru că muzica e limbajul, de aceea putem plânge la opera lui Mozart sau la cântecele lui Nick Drake, pentru că, chiar dacă nu înţelegem versurile, înţelesul e în altă parte", a mai spus artistul.

Cel care a încheiat concertele în aer liber a fost faimosul Gregory Porter, câştigător a două premii Grammy. Timişorenii au cântat împreună cu acesta cele mai cunoscute piese ale sale.

Potrivit organizatorilor, dacă unii interpreţi au fost chemaţi pentru că sunt neconvenţionali, Gregory Porter a fost invitat tocmai pentru că, cu vocea sa puternică şi vibrantă, este reprezentantul jazz-ului clasic.

JazzTM este o coproducţie a Primăriei Municipiului Timişoara şi a Centrului Cultural PLAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.