Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Badou Zaki a fost numit selecționerul Sudanului: a fost cel mai bun jucător al Africii în 1986

Badou Zaki

Fostul portar marocan Badou Zaki a fost numit selecţioner al Sudanului, dar salariul său va fi plătit de Federaţia saudită de fotbal, ca urmare a unui acord bilateral de cooperare, transmite Reuters.

Zaki, 63 ani, cel mai bun jucător al Africii în 1986, va conduce Sudanul în dubla cu Gabonul (23 şi 27 martie), din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2023. Sudanul ocupă locul trei în grupa I, cu trei puncte din două meciuri, la un punct în urma Mauritaniei şi Gabonului. Primele două echipe din grupă obţin biletele la CAN 2023, găzduită de Cote d'Ivoire în ianuarie 2024.

Federaţia saudită de fotbal va plăti salariile lui Zaki şi alw secunzilor săi, conform unui acord de cooperare cu Federaţia sudaneză. Acest acord include un plan de reconstrucţie a sediului federaţiei sudaneze, modernizarea Stadionului Olimpic şi ajutor financiar în general.

Zaki a antrenat ultima oară (2022-2023) echipa tunisiană CS Chebba, iar în perioadele 2002-2005 şi 2014-2016 a condus naţionala Marocului. În primul mandat, Marocul s-a calificat în finala CAN 2004, pierdută contra Tunisiei.

Ca portar, el a ajutat Marocul să devină în 1986 prima naţională africană care a trecut de faza grupelor la un Mondial, după o victorie cu Portugalia şi două remize cu Anglia şi Polonia la turneul final din Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.