Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bâlbe oficiale grave. Coordonatorul campaniei de vaccinare îl contrazice pe șeful DSP Gorj în cazul bărbatului din Gorj mort după vaccinare: Nu există legătură

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, la Aleph News, că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a murit, și faptul că a primit ser din lotul retras din cauza reacțiilor adverse. Replica medicului militar vine după precizările făcute de șeful DSP Gorj care a făcut public faptul că persoana decedată a fost vaccinată cu ser AstraZeneca, lotul retras în Italia și oprit de la utilizare acum în România - VEZI AICI.

Vezi și: Premierul Cîţu îi face terorişti pe cei care se opun vaccinării şi purtării măştii

Valeriu Gheorghiță a declarat, la Aleph News, că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacții adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces.

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, a spus Gheorghiță.

Coordonatorul CVCAV precizează că s-a făcut o analiză în cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate și s-a constatat că numărul acestor evenimente trombotice sunt fără nicio legătura cu vaccinarea, raportul urmând să fie înaintat către Agenția Europeană a Medicamentului și, probabil chiar vineri, EMA ca avea o nouă ședință în care să prezinte concluziile.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că decizia de punere în carantină a dozelor nefolosite din lotul ABV 2856 a fost una „de maximă precauție”.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

„(Decizia – n.r.) a fost declanșată în urma semnalelor din Italia, fără să existe un fundament științific în acest moment. Am decis că este cel mai prudent până la clarificarea acestor concluzii, să nu existe nici cea mai mica suspiciune sau temere în spațiul public și în rândul populației care dorește să se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere științific și medical nu avem un fundamente la acest moment”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai spus că s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate și nu au apărut evenimente trombotice mai puțin obișnuite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.