Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere' / CRIZA IMIGRANȚILOR

balcani

Balcanii vor deveni un 'butoi cu pulbere' dacă imigranţii vor fi blocaţi în această regiune, a avertizat arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi al Întregii Grecii, considerând în acelaşi timp că responsabilitatea în această problemă revine Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

''Dacă nu vor fi create condiţii pentru întoarcerea refugiaţilor în patria lor, mulţi din aceştia vor fi blocaţi în Balcani. Rezultatul - Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere'', a afirmat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, cu ocazia unei vizite recente la Academia Evanghelică din Berlin, potrivit pravoslavie.ru.

Arhiepiscopul Ieronim a apreciat totodată că lumea occidentală este responsabilă pentru apariţia acestei crize. ''Europa trebuie sa conştientizeze această responsabilitate şi să încerce să elimine cauzele acestei probleme. În caz contrar, ea va deveni permanentă şi va fi imposibil de rezolvat'', a afirmat arhiepiscopul Atenei.

Primatul Bisericii Greciei a adăugat că problema imigranţilor preocupă foarte mult Grecia, ''mai ales când unele state europene ridică ziduri la graniţele lor pentru a opri fluxul de refugiaţi''. ''Grecia se confruntă cu o criză dublă - pe de o parte, cu probleme economice, pe de altă parte, cu problema imigraţiei'', a atras atenţia arhiepiscopul Ieronim, subliniind că actuala criză a imigraţiei poate fi rezolvată numai printr-o cooperare a statelor, bisericilor şi tuturor părţilor interesate. ''Europa trebuie sa fie o uniune a sprijinului reciproc şi a valorilor comune şi nu o coaliţie a statelor bogate'', a mai afirmat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Vezi si: Killerul FMI prevestește măsuri dure în România

Vezi si: ALERTĂ în Europa: Următoarea țară în care ISIS pregătește atacuri teroriste

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.