Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banana este un remediu împotriva tusei - Cum trebuie consumat fructul pentru a te ajuta

F. P.
banane

Banana pentru tuse este unul dintre cele mai populare remedii populare în lupta împotriva simptomului reflex care însoțește multe boli, inclusiv răcelile. Remediile casnice din banane ajută nu numai la tratarea tusei, ci și la creșterea apărării imunitare a organismului și au un efect benefic asupra activității sistemelor cardiovascular, nervos și digestiv. Rețetele ușor de preparat și sigure din medicina tradițională pot fi folosite pentru a trata sistemul respirator atât la adulți, cât și la copii.

Tratamentul tusei cu banane și miere:

Medicina alternativă oferă multe modalități de a prepara produse medicinale din banane. Banana este deosebit de eficientă atunci când este combinată cu miere. Amestecul medicinal trebuie să fie luat proaspăt, deci trebuie pregătit imediat înainte de utilizare.

Metoda tradițională de preparare a siropului de tuse cu banane este următoarea:

  • Se ia 1 banană mare sau 2 banane de mărime medie și se pasează într-un blender.
  • Se transferă masa proaspăt obținută într-un bol emailat și se adaugă apă (aproximativ 2 căni).
  • Se fierbe, amestecând, la foc mic, timp de 25-30 de minute.
  • Scoateți vasul de pe foc și așteptați până când amestecul se răcește la o temperatură de +37...+40°C.
  • Apoi adăugați 50 g de miere lichidă în el.
  • Se amestecă bine și se toarnă într-un borcan cu capac cu șurub.
  • Împărțiți produsul obținut în 4 părți și beți pe parcursul zilei. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Pentru tusea paroxistică, mulți cunoscători de remedii populare preferă o rețetă de jeleu de banane care nu necesită gătit. Pentru a o pregăti, trebuie să tăiați 1 fruct copt, adăugați 1 lingură de zahăr granulat. Amestecul este plasat într-un termos și se toarnă cu 250 ml de apă clocotită. Se amestecă și se lasă timp de 30 de minute. Trebuie să consumați jeleu la fiecare 2 ore în porții mici.

Banană cu miere împotriva tusei

Puteți obține un remediu eficient împotriva tusei într-un mod simplu: amestecați o banană pasată cu miere proaspătă într-un raport de 5:1. Pentru a crește efectul terapeutic, susținătorii medicinei alternative recomandă să beți acest amestec cu 250 ml de lapte cald. Se folosește dimineața cu 20 de minute înainte de micul dejun și seara înainte de culcare.

Banană, miere, lapte pentru tuse

Una dintre cele mai populare opțiuni pentru prepararea unui remediu natural este o rețetă de lapte de banane. Pentru a face acest lucru, va trebui să puneți fructele decojite într-un vas și să le zdrobiți ușor cu o lingură de lemn. Laptele cald (fiert în prealabil) se toarnă încet în amestecul de fructe și se amestecă bine. Apoi se pune la foc mic și, cu amestecare constantă, se aduce amestecul la +90 ° C, evitând fierberea. Se îndepărtează cratița de pe foc, se adaugă ulei de măsline (1 lingură). Dacă nu există, atunci este permisă înlocuirea acestuia cu ulei, al cărui conținut de grăsime este de cel puțin 82,5%.

Lăsați amestecul să se răcească puțin și apoi adăugați miere (50 g) în el. Se ia de cel puțin 2 ori pe zi. O singură doză trebuie să fie de 100 ml.

Banană, miere, cacao și lapte pentru tuse

Dacă există un proces inflamator la nivelul mucoasei bronșice, se recomandă utilizarea unei rețete cu adaos de cacao ca remediu. Pentru a obține amestecul medicinal, va trebui să tăiați banana în bucăți mici, apoi să le puneți într-un blender și să le măcinați până la omogenizare. Turnați 10 g de pudră de cacao în piureul rezultat și apoi amestecați bine cu un tel.

Fierbeți laptele (1 cană) și lăsați-l să se răcească puțin. Apoi amestecați toate ingredientele și adăugați miere (1 linguriță). Împărțiți medicamentul în două. Beți 1 parte dimineața, iar a doua seara. Trebuie consumat numai cald.

Contraindicații

În ciuda numărului mare de proprietăți utile, această combinație are și unele contraindicații. Medicamentele făcute din fructul exotic popular și miere sunt interzise pentru copiii cu vârsta sub 2 ani. Produsele de medicină alternativă sunt contraindicate pentru utilizare în prezența unei reacții alergice la produsele apicole și la alte componente incluse în compoziția lor.

Amestecul de banane trebuie consumat cu extremă prudență în cazul patologiilor severe ale sistemului cardiovascular și ale ficatului. Nu se recomandă utilizarea în scop terapeutic la persoanele cu boli inflamatorii ale stomacului, care sunt însoțite de o creștere a concentrației de acid în sucul gastric.

ATENȚIE: Materialul are un scop informativ și nu reprezintă o recomandare de tratament. În cazul unei probleme grave de sănătate, solicitați asistență medicală!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.