Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală a Rusiei îşi suspendă achiziţiile de aur: rubla a pierdut 40% din valoarea sa în raport cu dolarul

banca centrala a rusiei

Banca Centrală a Rusiei a anunţat luni că îşi suspendă achiziţiile de aur, pentru a putea satisface cererea populaţiei pentru acest metal preţios, informează AFP, informează Agerpres.

"Pentru a crea condiţiile necesare pentru a răspunde la cererea populaţiei, Banca Rusiei îşi suspendă achiziţiile de aur de la instituţiile de credit începând cu data de 15 martie 2022", a informat Banca Centrală a Rusiei într-un comunicat de presă. "În prezent, cererea populaţiei pentru achiziţionarea de lingouri de aur a crescut, în special după eliminarea TVA pentru aceste tranzacţii", a adăugat instituţia.

Banca Centrală a Rusiei a reluat achiziţiile de aur de pe piaţa internă de metale preţioase la data de 28 februarie, după aproape doi ani de la suspendarea acestor operaţiuni, la câteva zile după intrarea forţelor armate ruseşti în Ucraina. Ulterior a fost decisă măsura eliminării TVA la achiziţiile de aur ale persoanelor fizice, după prăbuşirea rublei din cauza sancţiunilor impuse de ţările occidentale. Măsura este destinată evitării achiziţiilor în masă de valută de către populaţie, ceea ce ar slăbi şi mai mult moneda naţională a Rusiei. În plus, Moscova a introdus restricţii importante cu privire la achiziţionarea, retragerea şi scoaterea din ţară a valutei.

De la intervenţia militară a Rusiei în Ucraina, rubla a pierdut 40% din valoarea sa în raport cu dolarul.

Aproape jumătate din rezervele valutare deţinute în străinătate de Banca Centrală a Rusiei au fost îngheţate de occidentali, ceea ce limitează foarte mult capacitatea de acţiune a Băncii Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.