Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca centrală din Singapore vrea să creeze o monedă digitală internă a băncii centrale cu amănuntul (CBDC)

scotteaugenbaum.com
blockchain criptomonede bitcoin

Autoritatea monetară din Singapore (MAS) a selectat 15 participanți la „Global CBDC Challenge” participanți pentru a ajuta la construirea unei monede digitale interne a băncii centrale cu amănuntul (CBDC).

Un anunț împărtășit de MAS arată că printre finaliști se numără șase companii din Singapore, patru din Statele Unite și câte una din Australia, Barbados, Germania, Franța și Elveția, dintre care doar trei câștigători vor fi selectați pentru a implementa un CBDC cu amănuntul în Singapore.

La scurt timp după ce banca centrală din Singapore a anunțat premii în numerar pentru idei de monedă digitală, pe 28 iunie, provocarea ar fi văzut participarea a peste 300 de companii fintech răspândite în peste 50 de țări.

Printre finaliștii mondiali se numără ANZ Banking Group Limited (Australia), Bitt (Barbados), Giesecke + Devrient advance52 GmbH (Germania), Criteo (Franța) și Soramitsu (Elveția).

La nivel local, consorțiile Singapore selectate includ Citibank NA, HSBC Bank Limited și HSBC Holdings plc, IDEMIA, IOG Singapore Pte Ltd., Standard Chartered Bank și Xfers Pte. Ltd.

Companiile din Statele Unite sunt cLabs Inc., Consensys, Extolabs LLC și IBM.

Această inițiativă de a construi un CBDC cu amănuntul pentru Singapore va fi completată cu un premiu în numerar de 50.000 de dolari din Singapore (37.000 de dolari). După cum sa discutat într-un anunț mai vechi , cei 15 finaliști vor fi îndrumați de MAS și „li se va oferi acces la APIX Digital Currency Sandbox pentru prototiparea rapidă a soluțiilor de monedă digitală”.

Mediul sandbox va include mai mult de 100 de API-uri legate de activitățile bancare de bază și de plăți și va avea, de asemenea, API-uri în monedă digitală de la Mastercard. Finalistii vor avea acum oportunitatea de a-și lansa soluțiile CBDC la Singapore FinTech Festival, care este planificat pentru 8 noiembrie - 12 noiembrie 2021.

Autoritățile din Singapore au făcut mișcări pro-criptografice de-a lungul anului 2021. MAS a dat recent o „aprobare de principiu” către bursa de cripte australiană Independent Reserve, permițând companiei să „funcționeze ca furnizor reglementat pentru jetonul de plată digitală („ DPT ”) ) Servicii."

Se pare că Singapore găzduiește o listă lungă de 170 de solicitanți de schimb de cripte, inclusiv Binance și Gemeni, care așteaptă aprobarea pentru a desfășura activități în jurisdicțiile sale, conform cointelegraph.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.