Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală Europeană va lansa un euro digital în viitorul apropiat: Oamenii au încrederea în instituție

BCE

Confidențialitatea într-un euro digital este un subiect important pentru europeni, la fel ca preocupările legate de securitate și interoperabilitate.

Banca Centrală Europeană (BCE) este mai potrivită decât companiile private pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor pentru o eventuală adoptare a unui euro digital, potrivit unui membru al consiliului executiv.

Într-un interviu acordat publicației Financial Times din 14 iunie și publicat duminică, Fabio Panetta a declarat că instituția sa nu are niciun interes comercial în stocarea, gestionarea sau generarea de bani a datelor utilizatorilor.

Problema privind confidențialitatea într-un euro digital este un subiect important pentru europeni, la fel ca și preocupările de securitate, potrivit unui sondaj recent al BCE.

„Dacă banca centrală se implică în plăți digitale, confidențialitatea va fi mai bine protejată”, a spus Panetta. „Nu suntem ca niște companii private.”

Bancherul a mai spus că oamenii se simt mai în siguranță atunci când informațiile lor sunt tratate de o instituție publică, adăugând că banca va face o treabă mai bună.

„Există multe modalități prin care putem proteja datele confidențiale permițând în același timp controalele prevăzute de lege pentru a evita tranzacțiile ilicite, cum ar fi cele legate de spălarea banilor, finanțarea terorismului sau evaziunea fiscală, a spus Panetta.

Întrebat dacă a perceput o amenințare din partea criptomonedelor sau a altor monede digitale ale băncii centrale, executivul a spus că există o „potențială amenințare” externă, inclusiv emiterea unei monede stabilă care ar putea schimba modul în care oamenii văd instrumentele digitale.

„Cred că aceasta este o schimbare fundamentală a modului în care vor funcționa plățile în viitor, atât pentru sistemul financiar, cât și pentru societate în general”, a spus Panetta. „Generează un interes imens.”

Președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat că un euro digital va fi lansat probabil la mijlocul acestui deceniu, în timp ce experimentele au început, conform coindesk.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.