Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca de investiții Morgan Stanley va cumpăra brokerul E*Trade Financial Corp, cu 13 miliarde de dolari

imagebroker/Stefan Kiefer/Newscom
Morgan stanley

Banca de investiții Morgan Stanley a anunțat, joi, că va cumpăra compania de brokeraj E*Trade Financial Corp într-o tranzacție în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție făcută de către o bancă de pe Wall Street de la criza financiară din 2008-2009, anunță Reuters.

Achiziția va spori capabilitățile diviziei de gestionare a averilor a Morgan Stanley, o afacere pe care CEO-ul James Gorman a încercat să o dezvolte pentru a feri banca de perioadele slabe pentru investițiile bancare, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat construcţia a mii de locuinţe în cartierele colonizate din Ierusalimul de Est

Acordul reflectă atitudinea mai relaxată a autorităților de reglementare sub administrația președintelui Donald Trump, care a dus și la alte preluări în sectorul financiar.

Tranzacțiile bancare au pierdut după criza financiară, întrucât reguli stricte de capital și de lichiditate au fost impuse instituțiilor cu active de peste 50 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut determinat firmele mijlocii să nu mai achiziționeze active.

Citește și: Ionel Dancă dorește întoarcerea românilor în țară: 'Guvernul lucrează la o platformă online cu oferte de muncă pentru românii din diaspora'

Gorman a spus că a încercat să cumpere E*Trade de două ori - în 2002, când a fost la Merrill Lynch și apoi din nou, în 2007, la Morgan Stanley - înainte de a reîncepe discuțiile la sfârșitul anului trecut și a sigilat în sfârșit afacerea.

Morgan Stanley va beneficia de cele 5,2 milioane de conturi de clienți ai E*Trade și a active în valoare de 360 de miliarde de dolari.

Acordul va fi finalizat în trimestrul IV al anului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.