Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Reglementelor Internaționale a suspendat banca centrală a Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina

NoBullying
suspendare lovitura politica negocieri

Banca Reglementelor Internaționale - care servește efectiv drept banca centrală a băncilor centrale - a suspendat banca centrală a Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, anunță CNN, potrivit Mediafax.

"Banca pentru Reglementări Internaționale urmează sancțiunile internaționale împotriva Băncii Centrale a Rusiei, după caz, și nu va fi o cale de eludare a sancțiunilor", a declarat joi un purtător de cuvânt al BRI pentru CNN, într-o declarație. "Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile BRI, la întâlniri și la alte activități ale BRI, a fost suspendat."

Suspendarea vine după ce puterile occidentale, în frunte cu Statele Unite și Uniunea Europeană, au impus sancțiuni punitive Rusiei și băncii sale centrale.

Înființată în 1930, BRI este deținută de 63 de bănci centrale, printre care Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană. BRI precizează pe site-ul său că misiunea sa este de a sprijini politica monetară a băncilor centrale și stabilitatea financiară prin cooperare internațională și de a "acționa ca o bancă pentru băncile centrale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.