Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Română de Credite și Investiții a fost CUMPĂRATĂ de un indian miliardar: cine este omul de afaceri și ce businessuri mai deține

Sanjeev Gupta

Sanjeev Gupta (foto dreapta), miliardarul indian cu cetăţenie britanică, proprietarul Sidex Galaţi, a devenit proprietar cu acte în regulă şi al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), pe care a cumpărat-o de la Dorin Umbrărescu, anunță Ziarul Financiar, relatează Mediafax.

Gupta deține 99,5869% din capitalul băncii.

Capitalul social al băncii a fost majorat în luna iunie 2020 cu 35 mil. lei (7,24 mil. euro), ajungând la peste 98 mil. lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

La sfârşitul anului 2019, BRCI avea un capital social de 62,9 mil. lei.

„Capitalul social al Băncii Române de Credite şi Investiţii, subscris şi vărsat, este de 98.011.508,7 lei. Structura acţionariatului este următoarea: Gupta Sanjeev deţine un aport la capitalul social al băncii de 99,5869%, alţi acţionari, persoane juridice, deţin un aport la capitalul social al băncii de 0,0360% şi alţi acţionari, persoane fizice, deţin un aport la capitalul social al băncii de 0,3771%“, conform informaţiilor publicate de bancă.

Potrivit ZF, compania finanţată de Wyelands Bank, banca deţinută personal de Sanjeev Gupta, s-a prăbuşit în aprilie după ce a adunat pierderi în valoare de 450 mil. dolari din acoperirile valutare.

Banca deţinută de miliardarul indian cu ce­tă­ţenie britanică Sanjeev Gupta se con­frun­tă cu o potenţială pierdere de zeci de mi­lioa­ne de lire, după ce a acordat o finanţare de peste 100 mil. dolari unui comerciant de orez cu sediul în Dubai, care s-a prăbuşit în lu­na aprilie a acestui an, conform Financial Times.

Wyelands Bank, instituţia financiară a miliardarului indian, care a început să ofere rate la depozite atractive pentru economiile gos­podăriilor din Marea Britanie în 2017, a finan­ţat Phoenix Commmodities, un comer­ciant de orez, conform Financial Times. Ulterior, compania cu sediul în Dubai s-a prăbuşit în aprilie după ce a adunat pierderi de 450 mil. dolari la acoperirile valutare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.