Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile atacă agresiv Darea în plată la Curtea Constituțională

wall-street.ro
darea in plata

Judecatoria Sinaia a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala din Romania (CCR) privind exceptiile de neconstitutionalitate invocate de Raiffeisen Bank in contestatia inaintata instantei la o notificare de dare in plata.

Vezi și: EXCLUSIV Reacția lui Titus Corlățean după votul din Senat: Mă întreb dacă mai merită / VIDEO

Cele doua parti pot face recurs pe toata durata suspendarii, pana la pronuntarea si publicarea deciziei Curtii Constitutionale. Aceasta este a doua instanta care sesizeaza CCR privind exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de banci in contestatiile privind legea darii in plata, dupa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti, care a admis o contestatie a UniCredit Bank.

Instanta a stabilit ca exceptiile ridicate de banca indeplinesc conditiile legale si a decis suspendarea judecarii procesului si trimiterea sesizarii la CCR. La randul ei, Banca Romaneasca, membra a National Bank of Greece, a trimis direct catre CCR, pe 31 mai, o scrisoare prin care contesta legea darii in plata, solicitandu-i acesteia sa constate neconstitutionalitatea actului normativ in integralitate.

La o lună de la intrarea legii în vigoare, pe 13 mai, sunt înregistrate circa 2.700 de notificări de dare în plată la nivel naţional, inclusiv cele depuse la recuperatorii de creanţe pentru debitele de plată în urma executărilor silite. Din totalul acestora, mai puţin de jumătate au fost contestate în instanţă până la acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.